Φθιώτιδα – Κορονοϊός: Αποκαλύψεις για το μοναστήρι που νόσησαν όλες οι μοναχές – «Το έκρυβαν για μία εβδομάδα»

  • Dogma
μοναστήρι

Σε ολόκληρο το Μοναστήρι της Παναγιάς Γοργουπηκόου στη Φθιώτιδα, εξαπλώθηκε ο κορονοϊός, οδηγώντας στη νόσηση με covid και των 20 μοναχών που κατοικούν εκεί…

Το κρούσμα ήρθε απ’ ο, τι φαίνεται από επισκέπτη στο μοναστήρι –παρ’ ο, τι αυτό το διάστημα οι επισκέψεις απαγορεύονται- αλλά το πιο θλιβερό κομμάτι της υπόθεση είναι μάλλον το ότι οι μοναχές δεν έκαναν τεστ επί μια ολόκληρη εβδομάδα, αποκρύπτοντας εν μέρει την κατάσταση.

Ο αντιδήμαρχος υγείας Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός εξήγησε στο newsit.gr πώς έφτασε η κατάσταση σε τέτοιο κακό σημείο. Όπως μας εξήγησε, πριν από μια εβδομάδα περίπου, ενδεχομένως και λίγο περισσότερο, η ηγουμένη εμφάνισε υψηλό και σταθερά επίμονο πυρετό αλλά και βήχα. Από ένα σημείο και έπειτα, η ηγουμένη άρχισε να μιλάει τηλεφωνικά με δύο γιατρούς – μια ιδιώτη παθολόγο στη Λαμία και έναν πνευμονολόγο στη Θεσσαλονίκη-, για να
παίρνει ιατρικές οδηγίες.

Κάποια στιγμή, οι χωριανοί που πήγαιναν τρόφιμα και άλλες προμήθειες στις μονάχες διαπίστωσαν πως εκείνες ήταν πια όλες άρρωστες και το ανέφεραν στην αστυνομία. H αστυνομία με τη σειρά της ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο υγείας Λαμίας για να αρχίσει να παρακολουθεί κι αυτός στενά την κατάσταση.

Όπως περιγράφει ο κος Στασινός: «Επικοινώνησα με την ηγουμένη και μου είπε ότι είναι όλες άρρωστες αλλά ότι καμία δεν είχε κάνει τεστ. Μου ανέφεραν μάλιστα πως είχαν στερέψει από τρόφιμα και φάρμακα αφού ο κόσμος σταμάτησε να τις επισκέπτεται όταν κατάλαβε ότι το μοναστήρι είχε γεμίσει κορονοϊό. Κάπου εκεί, και αφού η  ηγουμένη έχει πια χειροτερέψει πολύ, μετά και από την προτροπή των γιατρών, ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας. Η 62χρονη νοσηλεύεται ήδη στο νοσοκομείο από τη Μεγάλη Δευτέρα».

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS