Φθιώτιδος: Αρκετά ταπεινωθήκαμε από τους δανειστές μας

  • Dogma

Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, αναφέρθηκε στον ιδεολογικό πόλεμο στον οποίο έχει περιέλθει η πατρίδα μας, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. «Ο πόλεμος αυτός χρησιμοποιεί ως χημικά όπλα τα αβάστακτα οικονομικά μέτρα, για να πάθει ο λαός ο,τι παθαίνει με την χρήση των χημικών, δηλαδή να αδυνατίσει η μνήμη του, να ναρκωθεί το φρόνημά του, να γονατίσει η αξιοπρέπειά του και να γίνει υποχείριο των επιβούλων του.

img_0012_7

Σ΄ αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας θα πρέπει όλοι μας, πλούσιοι και πένητες, να επαναφέρουμε στη μνήμη μας το ένδοξο παρελθόν της φυλής μας, τα ένδοξα και μεγαλεία του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, τα γενναία κατορθώματα των προγόνων μας και να εγείρουμε την συνείδησή μας από την άβυσσο της απογνώσεως.

img_0023_9

Έχομε την ευλογία του Θεού. Παρά τις αδυναμίες μας, εμείς Τον δοξάσαμε και Τον δοξάζουμε. Εκείνος είπε: «Τους δοξάζοντάς με, δοξάσω» (Βασ. Α  2,30). «Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις. Ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα» (Ψ.19,8). Τώρα, που όλοι μας εγκατέλειψαν, να στραφούμε προς τον Θεό. Αυτός είναι «η ελπίς πάντων των περάτων της γης και των εν θαλάσση μακράν».

Ο Χριστός, «ο διακρατών τα πάντα εν τη χειρί Αυτού» θα μας λυτρώσει απροσδοκήτως με τον τρόπο, που η πρόνοιά Του γνωρίζει. Σήμερα ψάλλομε: «Ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού της χρηστότητός Σου Κύριε». Να το ζητήσουμε μέσα από την ψυχή μας. Οι καλές προσπάθειες και οι αγωνιώδεις αναζητήσεις για λύση του προβλήματος δεν αποδίδουν. Κάθε χρόνο και περισσότερο σφίγγει το σχοινί στο λαιμό του λαού μας. Η λύση είναι μόνο στο Θεό. Αρκετά υποφέραμε. Αρκετά βασανίζονται πολλοί συνάνθρωποί μας. Αρκετά ταπεινωθήκαμε από τους δανειστές μας. Σταυρωθήκαμε. Τώρα ήλθε η ώρα της Αναστάσεως εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών».

img_0030_3

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία επί το Νέο Έτος 2016 χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας και παρισταμένων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων της Φθιώτιδος. Μετά τις ευχές ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε  τους πιστούς βάλλουν στην καρδιά τους, αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας ,τα δύο υψηλά ιδανικά «Χριστό και Ελλάδα», και με πίστη στα ιδανικά αυτά θα περάσουμε τις δυσκολίες.

img_0072_6

Μετά την διανομή του Αντιδώρου κατά το έθιμο ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος, όπου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα της Περιφέρειας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και των λοιπών επισήμων του τόπου.

img_0093_10

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού.

TOP NEWS