Φθιώτιδος Νικόλαος: » Δεν πρέπει να απορρίπτουμε κανέναν, διότι όλοι είμαστε παιδιά του Ενός Θεού».

  • Dogma
φθιώτιδος

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 2 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρά τον έντονο καύσωνα.

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος Νικόλαος  στο κήρυγμά του, ανέλυσε τα βαθιά εκείνα νοήματα που εκπηγάζουν από την αναγνωσθείσα Ευαγγελική Περικοπή, στην οποία ο Ευαγγελιστής Ματθαίος παραθέτει το θαύμα της ιάσεως του υιού του Εκατόνταρχου.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Η θλίψη και ο πόνος, αγαπητοί μου αδελφοί, φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά στον Θεό. Η καρδιά του Εκατόνταρχου μαλάκωσε εξαιτίας του πόνου που ένιωθε για το παράλυτο παιδί του.

Όταν είμαστε καλά δυστυχώς κοιτούμε μόνο τον εαυτό μας, όταν όμως έρχεται μια δυσκολία στην ζωή μας τότε θυμόμαστε ότι υπάρχει ο Θεός, διότι πιστεύουμε ότι μόνο αυτή η δύναμη μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Ο Εκατόνταρχος είχε μεγάλη πίστη στον Κύριο, του είπε: Κύριε πες ένα λόγο και το παιδί μου θα γίνει καλά. Συναντούμε σπουδαία πίστη σε ανθρώπους που δεν το περιμένουμε. Μέσα στον βούρκο της σημερινής κοινωνίας υπάρχουν διαμάντια πίστεως.

img_0009_78 (1) img_0051_53 img_0012_77 img_0029_47 img_0024_64 img_0041_67

Δεν πρέπει αδελφοί μου να απορρίπτουμε και  διαγράφουμε κανέναν άνθρωπο, διότι είμαστε όλοι παιδιά του Ενός Θεού. Ο χριστιανός άνθρωπος πρέπει να πιστεύει ότι μείζων πάντων η αγάπη εστί.

Τελικά όταν ο άνθρωπος προσφεύγει στον Θεό μόνο καλό γίνεται και ο Κύριος επιβραβεύει πάντοτε την αληθινή πίστη του ανθρώπου.

Εύχομαι σήμερα που η Εκκλησία μας εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τη Βλαχέρνα Κωνσταντινουπόλεως, η Παναγία να μας σκεπάζει πάντοτε με την χάρη της και να μας δίδει κουράγιο και δύναμη να διακονούμε και να πράττουμε το καθήκον της αγάπης μας προς όλους τους πονεμένους αδελφούς μας».

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα μνημόσυνα 3 κεκοιμημένων ενοριτών αδελφών μας, μελών της οικογενείας Παπαγεωργίου.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στην κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου, ο Θεός να αναπαύει τους δύο υιούς και την αδελφή της και να τις χαρίζει την άνωθεν παρηγορία, την οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την  βρίσκει  κανείς μόνο μέσα στην Εκκλησία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα ότι την Τετάρτη  12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί λαμπρό Ιερατικό συλλείτουργο, προς τιμήν του νέου, μεγάλου,  οικουμενικού Αγίου.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ