Φθιώτιδος Νικόλαος: Για το καθετί στη ζωή μας να ζητούμε πρώτα την ευλογία του Θεού

  • Dogma
φθιώτιδος

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 22 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος προς τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό παρά τον καύσωνα, αλλά και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία ζωντανά από την τηλεόραση, μέσω του «Star Κεντρικής Ελλάδος και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm), αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή του θαύματος του χορτασμού των πεντακισχιλίων , ωμίλησε εκτενώς για την δύναμη της ευλογίας του Θεού στη ζωή μας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ἀναβλέψας εἰς τὸν οὐρανὸν εὐλόγησε (Ματθ. 14, 20). Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι ένα ράπισμα σε όλους εμάς τους σύγχρονους χριστιανούς που απελπιζόμαστε και τα χάνουμε μπροστά στα οικονομικά προβλήματα και αδιαφορούμε σ’ αυτό που μας λέγει ο Κύριος. Δεν πιστεύουμε στην δύναμη της ευλογίας και νομίζουμε ότι όλα τα πράγματα εξαρτώνται από τις δικές μας δυνατότητες και δυνάμεις.

Το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα είναι η αποκάλυψη της Ευλογίας και της δυνάμεως του Θεού στον κόσμο.

Η ευλογία κάνει μεγάλα θαύματα. Ο Κύριος εξεπλήρωσε προς τους χιλιάδες παρευρισκομένους τα αιτήματα και της υγείας και της τροφής. Δεν αδιαφορεί ο Θεός για τις ανάγκες μας. Η ευλογία του Χριστού είναι μέσα στη ζωή μας και δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, αλλά να την ζητάμε με πίστη.

Δυστυχώς όμως η προσκόλληση μας  στην ανθρώπινη σκέψη μας κάνει πλέον να αδιαφορούμε για την ευλογία. Δεν ζητούμε σήμερα την ευλογία του Θεού γιατί δεν την πιστεύουμε. Έτσι ορίζει πλέον η να τάξη πραγμάτων και η αθεΐα, γι’ αυτό ζούμε δεινά και οι άνθρωποι που πεινούν συνεχώς αυξάνονται.

Και η Πατρίδα μας χρειάζεται την Ευλογία του Θεού και πρέπει οι ηγέτες μας να το καταλάβουν αυτό και  να απευθυνθούν στον Θεό για να ξεπεράσουμε την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ως Έθνος.

Χωρίς Ευλογία είμαστε σαν σώμα χωρίς σπονδυλική στήλη.

Αυτή την Ευλογία εύχομαι να σας επισκιάζει πάντοτε και εσάς και τις οικογένειες σας».

φθιώτιδος img_2310

Φωτό Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ