Φθιώτιδος Νικόλαος: » Να μην έχετε άγχος αλλά εμπιστοσύνη στον Θεό»

  • Dogma
φθιώτιδος

Στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου & Ευαγγλιστού Λουκά, Πολιούχο Λαμίας, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 25 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσε η άρτια  χορωδία του Ναού, υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Βλάχου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος, ωμίλησε σχετικά με την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το σημερινό ευαγγέλιο αγαπητοί μου αδελφοί, μας παρέθεσε απλούς τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να ζούμε χριστιανική ζωή.

Η χριστιανική ζωή είναι ένας άλλος τρόπος ζωής και ο Κύριος μας, μέσα από την πένα του Ευαγγελιστού Ματθαίου μας προτρέπει να μην βάζουμε ως κέντρο της ζωής μας τα υλικά πράγματα, αλλά να επιζητούμε συνεχώς της ένωσή μας με τον Θεό.

img_0088_43 img_0099_36 img_0105_43 img_0116_27 φθιώτιδος

Όλα τα υλικά πράγματα είναι απαραίτητα όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο και όταν έχουν ως επιστέγασμα τους  τα πνευματικά πράγματα.

Το άγχος, το οποίο έχει κυριέψει την εποχή μας δεν μας αφήνει να ενωθούμε με τον Θεό, διότι συνεχώς μας προτρέπει να επιζητούμε και να προσπαθούμε να κατακτούμε την ύλη.

Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε: » Να μην έχετε άγχος αλλά εμπιστοσύνη στον Θεό».

Ο άνθρωπος που επιθυμεί στην ζωή του τον Χριστό δεν έχει ανάγκη από βιοτικές υλικές μέριμνες.

Ευχηθείτε αδελφοί μου, ο Άγιος Ευαγγελιστής Λουκάς, ο προστάτης της πόλεως μας, να πρεσβεύει στον Κύριο ώστε καθημερινό μας μέλημα να είναι η εκζήτηση και η ένωση μας με τον Θεό».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ιωάννη Καραμέρη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την ευπρέπεια του Ναού και για την άψογη και διαφανή διαχείριση των θεμάτων της Ενορίας.

Αμέσως μετά την απόλυση ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε τον σαραντισμό ενός βρέφους, το οποίο είχαν φέρει οι γονείς του στο Ναό και αφού το ευλόγησε, ευχήθηκε να ζήσει, να γίνει καλός χριστιανός και οι γονείς του να το χαίρονται.

Εν συνεχεία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε κέρασμα στο γραφείο του Ναού.

img_0056_56 img_0040_51 img_0035_47

TOP NEWS