Φθιώτιδος Νικόλαος: «Να προσεύχεσθε αδελφοί μου ο Άγιος Ελευθέριος να μας χαρίζει την εν Χριστώ Ελευθερία».

  • Dogma
φθιώτιδος

Πανηγυρικά εορτάσθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου η ιερά μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του αγίου που ευρίσκεται εντός του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του αγίου Αθανασίου Λαμίας, στη Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος,  ενώ το ιερό αναλόγιο εκόσμησε η Βυζαντινή χορωδία του Ναού με προεξάρχοντα τον Πρωτοψάλτη και Καθηγητή κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για την ζωή και το μαρτύριο του αγίου Ελευθερίου ενός Ιεράρχου που όπως χαρακτηριστικά ετόνισε ο Σεβασμιώτατος «έβαψε κυριολεκτικά την Αρχιερατική του στολή στο αίμα, δια του μαρτυρίου του, ζώντας και εμμένοντας πιστός στην ευαγγελική εντολή της αγάπης του Κυρίου μας.

Η εορτή αυτή αγαπητοί μου αδελφοί,  μας δίδει κελεύσματα μιμήσεως της ζωής και του μαρτυρίου του αγίου . Να ομολογούμε δηλαδή καθημερινά την πίστη μας στον Ιησού Χριστό μέσα σε μια κοινωνία η οποία ασκεί πόλεμο κατά της πίστεως και της Εκκλησίας. Ο άγιος Ελευθέριος ως επίσκοπος του Ιλλυρικού τότε εστήριζε τους πιστούς της περιοχής του με την ανδρεία και την τόλμη του έναντι στους ειδωλολάτρες και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να  στηρίζει σύμπασα την Εκκλησία δια του μαρτυρίου του».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες  Χρόνια Πολλά και  απευθυνόμενος προς όλους έκλεισε το κήρυγμά του με τα εξής λόγια: « Η προσευχή μας στον άγιο να είναι: άγιε Ελευθέριε, ελευθέρωσέ μας από τα πάθη και την αμαρτία για να μπορούμε να ζούμε την εν Χριστώ Ελευθερία! Καλά Χριστούγεννα σε όλους»!

Προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Λιτόπουλος εκφράζοντας τα ειλικρινή συναισθήματα ολόκληρης της Ενορίας, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την τιμητική παρουσία του στο Ναό, ευχόμενος έτη πολλά με υγεία και δύναμη.

Αμέσως μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε κέρασμα προς τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες  και τους εορταστάς στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

φθιώτιδος img_0063_56 img_0070_48 img_0034_84 img_0022_90 img_0020_73 img_0017_79 img_0014_79 img_0010_83

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ