Φθιώτιδος Νικόλαος: Οι Χριστιανοί πρέπει να είναι υπηρέτες των ανθρώπων

  • Dogma
φθιώτιδος νικόλαος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στο χωριό Αυλάκι της Στυλίδος ιερούργησε την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών 17 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος ετέλεσε, παράλληλα, το ετήσιο Μνημόσυνο της αειμνήστου Αικατερίνης Μυλωνά.

φθιώτιδος νικόλαος

Στο κήρυγμα του ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος ερμηνεύσας την ευαγγελική περικοπή ετόνισε πως οι Χριστιανοί πρέπει να είναι υπηρέτες των ανθρώπων σύμφωνα με το παράδειγμα του Χριστού, ο οποίος δεν ήρθε στον κόσμο να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει. Αν θέλουμε να ανεβαίνουμε συνεχώς πρέπει να επιδιώκουμε την καθημερινή μας ταπείνωση. Ε­κείνος είπε, ότι «ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται». Να γίνουμε υπη­ρέ­τες και διάκονοι των συ­νανθρώπων μας, κυρίως δε των κατω­τέ­ρων μας. Στo Χριστό η εξουσία βρίσκεται στη διακονία και η τιμή στην ταπεινοφροσύνη. Η πνευμα­τική άνοδος στα μάτια του κόσμου φαί­­νε­ται αδυναμία. Μέ­σα όμως στη σωματική αδυναμία κρύ­βε­ται η δύναμη του Θεού.

φθιώτιδος νικόλαος

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία έψαλλε βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ, ο Ποιμενάρχης συνεχάρη τους ενορίτες για την προσπάθεια αποπερατώσεως του Ιερού Ναού, μάλιστα σε μια περίοδο που η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει προβλήματα και εκ του υστερήματός τους και με μεγάλη ευλάβεια στηρίζουν το έργο του Εφημερίου τους π. Αποστόλου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

φθιώτιδος νικόλαος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ