Φθιώτιδος Νικόλαος: Οι εχθροί του Χριστού και της Εκκλησίας είναι δειλοί

  • Dogma
φθιώτιδος νικόλαος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ενορία της Λαμίας.

Στον προσφάτως εγκαινιασμένο περικαλλή Ναό με την συμμετοχή πολλών ιερέων από την περιφέρεια της Λαμίας και εκατοντάδων πιστών την παραμονή της Εορτής 16 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός.Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

Την κυριώνυμο ημέρα 17 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

φθιώτιδος νικόλαος φθιώτιδος νικόλαος φθιώτιδος νικόλαος

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας εκάλεσε όλους τους πιστούς να ομολογούν στην ζωή τους το Χριστό, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Απαραίτητο στοιχείο του χριστιανού είναι η ομολογία του Χριστού. Δεν αρκεί μόνο να είμαστε χριστιανοί αλλά να το ομολογούμε με θάρρος και ανδρεία, όπως η Αγία Μάρτυς Σοφία και οι τρεις μικρές κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη. Ο Κύριος, μας θέλει ομολογητές , ιδιαίτερα στην σημερινή αντίθεη κοινωνία που το όνομα του Χριστού υβρίζεται.Οι εχθροί του Χριστού και της Εκκλησίας είναι δειλοί ενώ οι πιστοί χριστιανοί έχουν ανδρεία και γενναιότητα και αυτό μας το αποδεικνύουν οι χιλιάδες μάρτυρες της Εκκλησίας μας οι οποίοι χάρη στην Αγάπη του Χριστού έχασαν την ζωή τους με φρικτά μαρτύρια». Τέλος προέτρεψε της νεαρές μητέρες να έχουν ως παράδειγμα την Αγία Σοφία και να διδάσκουν στα παιδιά τους την αγάπη και την πίστη στο Χριστό.

Προ της απολύσεως ο εφημέριος της Ενορίας Αιδ. π. Χρήστος Τσιλοφύτης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του και του ευχήθηκε έτη πολλά, καλλίκαρπα, ευλογημένα και ο Πανάγιος Θεός να του δίδει υγεία και δύναμη να συνεχίζει να διαποιμαίνει Θεαρέστως την Ιστορική Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον ευσεβή λαό της.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Χρήστο για τις ευχές του και για ακόμα μια φορά δήλωσε την χαρά του που ιερούργησε στον νέο περίλαμπρο Ναό της Ενορίας της Αγίας Σοφίας και ευχήθηκε σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες, Χρόνια Πολλά και οι τιμώμενες Αγίες να χαρίζουν την Σοφία του Θεού, την Ελπίδα, την Πίστη και την Αγάπη του Χριστού.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και διευθυντού της Σχολής βυζαντινής μουσικής την Μητροπόλεως  κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Παρέστησαν δε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Διοικητής της 63 Μ.Ε. Συνταγματάρχης κ. Δημήτριος Γουργιώτης με αντιπροσωπεία αξιωματικών του Στρατού και πλήθος πιστών από την Ενορία και την πόλη της Λαμίας.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας στο άνετο Πνευματικό κέντρο του Ναού δόθηκε πλούσιο κέρασμα.

TOP NEWS