Φθιώτιδος Νικόλαος: Όρθια η επαρχία με άμισθους ιερείς

  • Dogma
Νικόλαος

Το 84ο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εγκαινίασε την Κυριακή 31 Ιουλίου στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Καλαμάκι, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

«Αυτά τα μικρά χωριουδάκια θα προσπαθήσουμε πάση θυσία να τα κρατήσουμε, με ιερείς αμίσθους, με ανθρώπους που θα αγαπάνε την παράδοση και τους πνευματικούς θησαυρούς, αυτά θα σώσουν την κοινωνία. Είναι οι πυρήνες που ακόμα διαφυλάσσονται τα ιδανικά και οι αξίες». Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος επιχείρησε να δώσει κουράγιο στους ενορίτες του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Καλαμάκι, εγκαινιάζοντας την Κυριακή 31 Ιουλίου το 84ο  πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως.

Κατά την ώρα των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα είπε πως «στόχος μας και όραμά μας είναι να μη μείνει ενορία στη Φθιώτιδα χωρίς Πνευματικό Κέντρο» και τόνισε ιδιαίτερα, ότι «αλλάζουν οι καιροί και οι ενορίες δεν πρέπει να μένουν μόνο στο αγιαστικό – λατρευτικό έργο. Πρέπει να οργανωθεί η φιλανθρωπία και να υπάρξει τόπος για πολιτιστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους». Η κίνηση αυτή του Μητροπολίτη δείχνει για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον του για το ποίμνιό του.

Πριν αναχωρήσει για την Λαμία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος επισκέφθηκε, προσκύνησε και ξεναγήθηκε στο εξωκκλήσιο της Αγίας Κυριακής, το οποίο βρίσκεται κάτω από το χωριό σε ένα κατάφυτο περιβάλλον.

 

TOP NEWS