Φθιώτιδος Νικόλαος: «Παιδιά μου, μην φοβηθείτε ποτέ να ομολογήσετε την πίστη σας στον Χριστό»

  • Dogma
φθιώτιδος

Στον Ιερό Ναό της αγίας Αικατερίνης των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούργιο Λοκρίδος, μετέβη το πρωί της Κυριακής 7 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος όπου χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε με την συμμετοχή των παιδιών της Ά Κατασκηνωτική Περιόδου Αγοριών, των στελεχών, καθώς και πιστών.

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν Ομαδάρχες και κατασκηνωτές υπό την καθοδήγηση του Ιεροψάλτου κ. Ιωάννου Κωστορίζου.

Τα παιδιά παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν ψάλλοντας και λέγοντας δυνατά το Σύμβολο της Πίστεως και την Κυριακή Προσευχή «Πάτερ Ημών» με υποδειγματική  ευλάβεια και ιεροπρέπεια.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε στα παιδιά για την τιμωμένη αγία Κυριακή και με απλά λόγια εξιστόρισε τον βίο της και τα μεγάλα μαρτύρια, τα οποία υπέμεινε υπέρ Χριστού σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αγαπητά μου παιδιά, η αγία Κυριακή ήταν μία νέα κοπέλα χριστιανή, η οποία αγαπούσε τον Χριστό πιο πολύ από την ζωή της και γι’ αυτό χωρίς να φοβάται τα βασανιστήρια και τις κακουχίες ομολογούσε με θάρρος την πίστη της στον Χριστό. Παιδιά μου, μην διστάσετε ποτέ στην ζωή σας να ομολογείτε την πίστη σας στον Χριστό και να λέτε ότι είστε παιδιά της Εκκλησίας και να γνωρίζετε ότι ο Χριστός θα σας ανταμείψει. Όλοι οι Μάρτυρες της Πίστεως και της Πατρίδος είχαν θάρρος και δύναμη, τα οποία αντλούσαν από τον Χριστό. Όπως ο Αθανάσιος Διάκος, τον οποίο έχουμε ως κεντρικό θέμα στην φετινή μας Κατασκηνωτική χρονιά. Τέτοιους ήρωες να έχετε ως παράδειγμα στην ζωή σας παιδιά μου και έτσι θα είστε πάντοτε δυνατοί και ευλογημένοι από τον Θεό».

Μετά την διανομή του αντιδώρου ο Ποιμενάρχης μας παρεκάθισε στο πλούσιο πρωινό που δίδετε κάθε μέρα στα παιδιά στην Τραπεζαρία και είχε μια ευχάριστη συναναστροφή με το, Αρχηγό, τα  στελέχη, τους κατασκηνωτές και τους γονείς, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα παιδιά τους.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ