Φθιώτιδος Νικόλαος: Σήμερα υπάρχει προσπάθεια αλλοίωσης των ιδανικών όμως η κοινωνία δεν βρώμισε ακόμη

  • Dogma
φθιώτιδος νικόλαος

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας μετέβη σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Φθιώτιδος κ. Νικόλαος όπου Χοροστάτησε και ομίλησε στην Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μας αναλύοντας την σημερινή Ευαγγελική περικοπή ωμίλησε για την κλήση των πρώτων Αποστόλων του Κυρίου, του Πέτρου, του Ανδρέα και του Ιακώβου και Ιωάννου των υιών του Ζεβεδαίου.

φθιώτιδος νικόλαος φθιώτιδος νικόλαος

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων οἱ δὲ εὐθέως ἀφέντες τὰ δίκτυα ἠκολούθησαν αὐτῷ. (Ματθ. δ΄,19-20) » « Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή έχει πολλά να μας διδάξει, να μας προτρέψει , και να μας ωφελήσει.», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Σταθείς στην λέξη «εὐθέως» είπε: « Οι Απόστολοι στο κάλεσμα του Ιησού αμέσως τα εγκατέλειψαν όλα για χάρη του Χριστού. Είχαν γενναιότητα και αποφασιστικότητα. Με τέτοια γενναιότητα πρέπει και εμείς σήμερα να αποφασίζουμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας στρεφόμενοι προς τον Χριστό και την Εκκλησία αντιτασσόμενοι στο κακό και την αμαρτία. Να εγκαταλέιψουμε το κοσμικό πνεύμα και να ακούσουμε το κήρυγμα του Χριστού, «Μετανοεῖτε, ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. (Ματθ. 4, 17)». Η Βασιλεία του Θεού δεν είναι κοσμική εξουσία αλλά πνευματική δύναμη και υπάρχει μόνο εντός της Εκκλησίας. Η νοοτροπία της Εκκλησίας είναι κατά της αμαρτίας. Σήμερα υπάρχει προσπάθεια αλλοίωσης των ιδανικών όμως η κοινωνία δεν βρώμισε ακόμη,υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι που ζουν πνευματική ζωή εντός των Μυστηρίων της Εκκλησίας. Αλλάζουμε την ζωή μας σημαίνει ζούμε εν μετανοία και θα πρέπει καθημερινό μας μέλημα να είναι η μετάνοια και η εν Χριστώ ζωή».

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα μνημόσυνα τριών αειμνήστων ενοριτών μεταξύ αυτών και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Μπριτσιόλα, παλαιού επιτρόπου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού και επί 30 και πλέον έτη, ακούραστου βοηθού της Ενορίας ο οποίος «από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός» διακονούσε με αγάπη και ευλάβεια τον Ιερό Ναό. Ευχήθηκε δε στους συγγενείς ο Θεός να τους αναπαύει στην Βασιλεία του και να είναι η μνήμη τους αιωνία.

TOP NEWS