Φθιώτιδος Νικόλαος: Το 2019 να θέσουμε τους υψηλούς στόχους της συγκαταβάσεως και της φιλανθρωπίας

  • Dogma
φθιώτιδος

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Μητρόπολη Φθιώτιδος η Δεσποτική Εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος,  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος κατόπιν προηξήρχε και της πανηγυρικής Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία μετεδόθη απευθείας μέσω του «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm).

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής μετέφερε στους πιστούς το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ επί τω νέῳ έτει 2019, το οποίο ανεγνώσθη σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος τονίζει και προτρέπει όλους μας το νέο έτος 2019,  να θέσουμε τους δύο υψηλούς  στόχους που απορρέουν από τις Εορτές της 1ης Ιανουαρίου,  της συγκαταβάσεως και της φιλανθρωπίας. Με την συγκατάβαση προς πάντας ενώνεται η κοινωνία, παραμερίζονται οι εναντιώσεις, δίδεται αξία στον κάθε άνθρωπο και η ευκαιρία και ο χρόνος για την διόρθωση των κακιών. Η σημερινή τεταραγμένη κοινωνία μας ζητεί ανοχή και αγάπη, συνεργασία και αλληλοπεριχώρηση, συγχωρητικότητα και ανθρωπισμό. Η σύγχυση και η παραφροσύνη, που κυριαρχούν δυστυχώς σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι ανάγκη να δώσουν τη θέση τους στην ισορροπία και στη λογική.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία επί τη 1η του Νέου Πολιτικού Έτους παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, στο τέλος της οποίας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε επί τη ενάρξει του νέου πολιτικού έτους αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με τις ευχές που είπαμε να ανταποκριθεί ο Κύριος και να χαρίζει υγεία, ειρήνη, πρόοδο και σε όλους ότι επιθυμούν καλό. Το 2019 ελπίζομε να είναι καλύτερο και ευχόμεθα συγχρόνως, αλλά  πρέπει να προσπαθήσουμε κι’ εμείς να σφυρηλατήσουμε τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα μας,  να ακολουθήσουμε την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας    και να ζήσουμε την Ενότητα που είναι μία δύναμη με πολλές υποσχέσεις. Χρόνια Πολλά, Καλή και ευλογημένη Χρόνια»!

Αμέσως μετά την Δοξολογία ο Ποιμενάρχης μας κατά το έθιμο μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος προκειμένου να ευλογήσει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία του  Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και όλων των επισήμων.

Στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού τον Σεβασμιώτατο ανέμενε η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, η οποία υπό  την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Δημητρίου Μαντά παιάνισε την Φήμη του Σεβασμιωτάτου, τα Πανελλήνια πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, καθώς και τα Παραδοσιακά κάλαντα της Τήνου αποσπώντας την ευλογία του Ποιμενάρχου μας και τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του για καλή χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο.

Ο κ. Μαντάς επέδωσε στον Σεβασμιώτατο, αντίγραφο του Μεταλλίου του Τιμητικού Βραβείου Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, με το οποίο τιμήθηκε προσφάτως η Δημοτική μας  Φιλαρμονική, από το ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας μας, την Ακαδημία Αθηνών, ως αναγνώριση  δια την εκατονταετή λειτουργία και παρουσία της, καθώς και για προσφορά της στον Μουσικό κόσμο και Πολιτισμό της χώρας μας, το οποίο και  θα τοποθετηθεί στο Ιστορικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος  στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού.

φθιώτιδος

 

Φωτό Imfth.gr & Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS