Φθιώτιδος Συμεών: «Η αδελφοποίηση Λαμίας, Σπάρτης και Θεσπιέων ανοίγει δρόμους»

  • Dogma
φθιώτιδος

Την αδελφοποίηση των δήμων και των αντιστοίχων πρωτευουσών πόλεων Λαμίας, Σπάρτης και Θεσπιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λαμία χθες το βράδυ, 03 Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Σε σύντομη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα και τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος είχε την χαρά να τους συγχαρεί γι αυτήν την πρωτοβουλία αλλά και να καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση αυτής της σύζευξης και έγινε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων επί των προτάσεων αυτών.

Ο κ. Συμεών τόνισε μάλιστα ότι «η αδελφοποίηση Λαμίας, Σπάρτης και Θεσπιέων ανοίγει δρόμους σε πολλά επίπεδα. Ακόμη και η ταυτόχρονη αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου με τον Άγιο Εθνομάρτυρα Ανανία Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας, το ιστορικό συνεχές από την αρχαιότητα και τις Θερμοπύλες μέχρι την εθνική παλιγγενεσία και τους σύγχρονους αγώνες αποτελούν βάσεις για να δημιουργηθούν δρόμοι ανάπτυξης και επικοινωνίας από την Λαμία και τις Θεσπιές μέχρι τον Μυστρά».

TOP NEWS