Φθιώτιδος Συμεών: «Η Χριστιανική Εστία αποτελεί καύχημα της Μητροπόλεως μας»

  • Δόγμα

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε εκ μέρους της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ», ο κ. Εμμανουήλ Σταθούλιας, υπεύθυνος της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, τονίζοντας την σπουδαιότητα της παρουσίας του Επισκόπου στην έναρξη των δράσεων

Τον αγιασμό για την έναρξη του νέου κατηχητικού και ιεραποστολικού έτους τέλεσε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Χριστιανική Εστία Λαμίας, ευλογώντας και συγχαίροντας τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», καθώς και όλους τους συνεργάτες της ιεραποστολικής αυτής κινήσεως.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε εκ μέρους της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ», ο κ. Εμμανουήλ Σταθούλιας, υπεύθυνος της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, τονίζοντας την σπουδαιότητα της παρουσίας του Επισκόπου στην έναρξη των δράσεων, αλλά και της πατρικής του ευλογίας και αγάπης με την οποία αγκαλιάζει το έργο της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας και την άψογη συνεργασία με την τοπική Εκκλησία επ’αγαθώ των πιστών της περιοχής.

Ευχάριστη ήταν και η παρουσία της χορωδίας των μικρών κοριτσιών της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, τα οποία και απέδωσαν χριστιανικά άσματα με τις αγγελικές φωνές τους προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και όλων των παρευρισκομένων.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών πραγματοποίησε την πρώτη ομιλία της φετινής πνευματικής χρονιάς με θέμα: «Η τήρηση των μοναχικών επαγγελιών από τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά από την βιοτή του Οσίου Βησσαρίωνος, τα οποία φανερώνουν ότι ο Όσιος όντως υπήρξε «επίγειος άγγελος και ουράνιος άνθρωπος».

Επίσης, ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Από τον Όσιο Βησσαρίωνα να κρατήσουμε αυτή μόνο την φράση: «Ζω τόσα χρόνια σε αυτόν τον κόσμο και δεν γνώρισα ούτε έναν κακό άνθρωπο, παρά μόνο τον εαυτό μου. Εύχομαι ολόψυχα ο Όσιος Βησσαρίων να σας σκεπάζει και να σας ενισχύει και να στηρίζει αυτή την ιεραποστολική προσπάθεια, που επιτελεί η Χριστιανική Εστία Λαμίας στην Μητρόπολή μας και όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλες  πόλεις της Ελλάδος.

Για μια ακόμη φορά θέλω να επαναλάβω: Θεωρώ τον εαυτό μου ως Ποιμένα και Μητροπολίτη αυτής της τοπικής Εκκλησίας πολύ προνομιούχο, που έχουμε στην Μητρόπολή μας αυτή την δραστηριότητα. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα Θεολόγων «Ο Σωτήρ» σε αυτό το κοινόβιο του Ευαγγελισμού, της κατηχήσεως, της ποιμαντικής και της προσφοράς. Εκφράζω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου για την διακονία που επιτελείτε στην τοπική μας Εκκλησία. Ιδιαιτέρως δε στον Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο που επωμίζονται το βάρος της διοικητικής μέριμνας. Θέλω λοιπόν σήμερα ευρισκόμενος εδώ και συμπληρώνοντας σε λίγες μέρες 4 χρόνια ως Μητροπολίτης στην Μητρόπολη Φθιώτιδος, να απονείμω στην Χριστιανική Εστία το Μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Άλλωστε ο π. Βησσαρίων ευλόγησε με την παρουσία του πολλά χρόνια την Χριστιανική Εστία Λαμίας. Στο πρόσωπο του Προέδρου, κ. Γρηγορίου Μπούρδα,  απονέμω το μετάλλιο του Οσίου σε όλους εσάς. Η Χριστιανική Εστία αποτελεί καύχημα της Μητροπόλεως μας. Εύχομαι καλή πνευματική προκοπή και σπορά με την ευλογία του Οσίου Βησσαρίωνος».

TOP NEWS