Φθιώτιδος Συμεών: «Η λέξη «ΜΑΝΑ» δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»

  • Dogma
φθιώτιδος

Ποικίλο το πρόγραμμα των ποιμαντικών δράσεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και αυτές τις ημέρες.

Ο κ. Συμεών κατά την ημέρα της εορτής των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, εκόμισε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο κ. Συμεών ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήρία του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο και χοροστάτησε στην Δοξολογία επί τη υποδοχή του Ιερού Κειμηλίου.

Ο κ. Συμεών επίσης επισκέφθηκε στην Αθήνα την σπουδαία Έκθεση Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας του κ. Αθανασίου Μαλούκου «Terra incognita».

Ο Σεβασμιώτατος αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, και του Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, Αρχιμ. π. Επιφανίου Οικονόμου, στο πλαίσιο σειράς Αγιολογικών διαλέξεων για τους νέους Αγίους της Εκκλησίας μας, το οποίο πραγματοποιεί κατά καιρούς η Ενορία, παρουσία πολλών κληρικών και πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο: «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης».

Ο κ. Συμεών  παράλληλα με το λειτουργικό πρόγραμμα ανταποκρίθηκε σε πολλές προσκλήσεις συλλόγων και φορέων, καθώς και επιχειρηματιών της πόλεως Λαμίας και ευλόγησε τις αγιοβασιλόπιτες, ευχόμενος καλή χρονιά, υγιή και καρποφόρα με την ευλογία του Θεού.

Πιο αναλυτικά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις αγιοβασιλόπιτες της Περιφερειακής Διευθύνσεως Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Ευρυτανίας, του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, του Παραρτήματος Λαμίας του Λυκείου των Ελληνίδων, του Ξενοδοχείου «Αθηνά», και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.).

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισκέφθηκε ποιμαντικώς την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μελιταίας, όπου εγκαταβιεί η Γερόντισσα Εφραιμία, για να της ευχηθεί για τα ονομαστήρια της, καθώς και την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας, ενώ είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τους εθελοντές και τις εθελόντριες της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαμίας, κατά την σύναξή τους στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, η οποία έκλεισε τον εόρτιο κύκλο εκδηλώσεων της φετινής Πανηγύρεως του Ναού και της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πεφανερωμένης από το νησί της Λευκάδος.

Τέλος, ο κ. Συμεών ευλόγησε αγιοβασιλόπιτα της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Αγάπης» στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Ορφανοτροφείου Θηλέων, παρουσία κληρικών και πλήθους κόσμου.

Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για την πατρική του στήριξη και την έμπρακτη αγάπη προς το μεγαλειώδες έργο που επιτελείται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος από τον Πρόεδρο του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» κ. Γρηγόριο Μπούρδα, τον εκπρόσωπο της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» κ. Εμμανουήλ Σταθούλια, καθώς και από την υπεύθυνη του Ιδρύματος κ. Δήμητρα Οικονόμου.

Τα παιδιά του νεανικού έργου της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, παρουσίασαν ένα εορταστικό και επίκαιρο πρόγραμμα, με ποιήματα, τραγούδια, καθώς και ένα δρώμενο αφιερωμένο στους Τρείς Ιεράρχες, τους Προστάτες της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Την εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό και εγκάρδιο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας και σύσσωμης της κοινωνίας προς την ερίτιμο Διευθύντρια του Ιδρύματος και «Μάνα χιλιάδων παιδιών» κ. Σταυρούλα Πελέκη, σε όλους τους συνεργάτες και διακόνους αυτού του έργου της αγάπης, του Ορφανοτροφείου Θηλέων, όπου εφέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς (1944 – 2024).

Ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά στον λόγο του ανέφερε:

«Ενόψει των τριών μεγάλων εορτών αυτής της εβδομάδος, των Τριών Ιεραρχών, της Εορτής της Μητέρας, της εορτής της Υπαπαντής, και της εορτής των μητέρων των Αγίων Τριών Ιεραρχών μου την επόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου και ενόψει της συμπληρώσεως 80 ετών λειτουργίας και διακονίας αυτού εδώ του χώρου, που αυτός εδώ ο χώρος δεν είναι χώρος, είναι τρόπος και αυτός εδώ ο τρόπος δεν έχει τίποτα άλλο παρά μονάχα μία λέξη. Αυτή τη λέξη που κάποιοι ανοήτως θέλουν να την εξαφανίσουν. Τη λέξη «ΜΑΝΑ».

Αν βάζαμε μία πινακίδα έξω στο δρόμο, τίποτα να μην γράφαμε, μονάχα τη λέξη «ΜΑΝΑ» να γράφαμε έφτανε για να αποτυπώνει αυτό που είναι εδώ και 80 χρόνια αυτός ο χώρος.

Πιστέψατέ με όμως. Ό,τι κι αν ψηφιστεί. Από όποιους κι αν ψηφιστεί. Ό,τι κι αν επιχειρηθεί. Η λέξη «ΜΑΝΑ» δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»!

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS