Φθιώτιδος Συμεών: «Μακάρι να ευθυμούμε για όντως χαριτωμένα και όχι για φαιδρά γεγονότα»

  • Dogma
φθιώτιδος

Στον μοναδικό Ιερό Ναό σε όλη την Φθιώτιδα, ο οποίος τιμάται στον  Όσιο Ευθύμιο τον Μέγα, στο χωριό Αγία Παρασκευή Λοκρίδος στις παρυφές του Παρνασσού, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ημέρα της εορτής του Οσίου Ευθυμίου.

Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης και Διευθυντής του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος, καθώς και οι ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Αμφίκλειας  -Ελάτειας και οι διάκονοι.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν τοπικοί ιεροψάλτες υπό τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας και Γραμματέα του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος κ. Βασίλειο Μακέδο, παρουσία και του πτυχιούχου του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» και ιεροψάλτη κ. Ιωάννη Μπουρλή.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στα χαρίσματα του Οσίου Ευθυμίου σημειώνοντας:

«Ο άγιος Ευθύμιος ήταν δώρο του Θεού στους ευσεβείς γονείς του Παύλο και Διονυσία. Ο Θεός άκουσε  τις προσευχές τους και τους χάρισε καρπό ευλογημένο για να φανερώσει ότι είναι εντολή δική του η ευλογημένη συζυγία και η εξ αυτής παιδοποιία.

Και ο ευλογημένος αυτός καρπός με την αγία βιοτή του φανερώνει σε όλους μας  ότι ο δρόμος του αγιασμού είναι για όλους μας η πηγή της ευθυμίας και της χαράς σε ένα κόσμο φθοράς και συγχύσεως»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχήθηκε πατρικώς σε όλους χρόνια πολλά με πλούσια την χάρη και την ευλογία του Οσίου Ευθυμίου στην ζωή τους και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μακάρι να ευθυμούμε για όντως χαριτωμένα και όχι για φαιδρά γεγονότα. Σήμερα δυστυχώς συμβαίνουν γύρω μας πράγματα που είναι μεν για γέλια αλλά συγχρόνως είναι και για κλάματα. Είθε να αξιωθούμε της κατά Θεόν ευθυμίας»

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν, η Δήμαρχος Αμφίκλειας –Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων τόπου και πολλοί πιστοί.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS