Φθιώτιδος Συμεών: «Να μείνουμε αφοσιωμένοι στα θέσμια του Γένους»

  • Dogma
φθιώτιδος

Στην Ανατολική Φθιώτιδα συνέχισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας στο πλαίσιο της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για «την παροχή εξουσιοδότησης προς κάθε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του».

Ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος  κ. Συμεών το πρωί ιερούργησε στον ομώνυμο περικαλλή Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στις Ράχες Φθιώτιδος και στο κήρυγμά του απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο βρισκόταν και πολλά παιδιά, αλλά και προς τους αναρίθμητους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) οι οποίοι παρακολουθούσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ζωντανά αναφέρθηκε «στην αξία του αγώνα και της επανάστασης για αξίες και ιδανικά, για το δίκαιο και την αλήθεια, ακόμη και αν φαίνεται ότι χάνει κανείς τον αγώνα, διότι αξίζει να μάχεται και να υπογράφει ακόμα και με το αίμα του την πίστη του στον Θεό και την αγάπη του στον άνθρωπο».

Ο κ. Συμεών κατόπιν αναφέρθηκε «στην αξία της παράδοσης, στον ιερό θεσμό της οικογένειας και στην αναγκαιότητα να μείνουμε αφοσιωμένοι στα θέσμια του Γένους» κατά την πολιτιστική εκδήλωση που παρουσίασε το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», με συμμετοχή μελών παραδοσιακών συλλόγων των Ραχών, υπό τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Κυροδήμο, που χόρεψαν παροδοσιακούς χορούς αφιερωμένους σε τραγούδια του γάμου, της οικογένειας και της ορθόδοξης συζυγίας.

Σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κατά τον Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ναό του Αγίου Βλασίου στο Αυλάκι Στυλίδος, όπου και χοροστάτησε αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην «εικόνα του Θεού στον άνθρωπο, την οποία οι άγιοι της πίστεως τήρησαν αλώβητη και ότι αυτήν την μαρτυρία δίνει σήμερα και η Εκκλησία με την στάση της και τις τοποθετήσεις της, ώστε η εικόνα του Θεού, ο άνθρωπος, να μην εξαχρειωθεί μέσα από πειραματισμούς και καινοφανή εγχειρήματα, τα οποία αλλοιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση».

Ο κ. Συμεών πραγματοποίησε και την χειροθεσία σε Αναγνώστη ενός μαθητή του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», ο οποίος κατοικεί στο Αυλάκι.

Στο πλαίσιο της περιοδείας αυτής στην Ανατολική Φθιώτιδα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά επίσκεψη στο «Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος» της Ιεράς Μητροπόλεως στην Στυλίδα, όπου στους ωφελουμένους του Ιδρύματος, στο προσωπικό και στους επισκέπτες μετέφερε επίκαιρα και κατάλληλα μηνύματα.

Απόψε αργά το βράδυ ο κ. Συμεών ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ανατολική Φθιώτιδα επισκεπτόμενος την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα και καταθέτοντας κατάλληλο και επίκαιρο λόγο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS