Φθιώτιδος Συμεών: «Να συνεργαστούμε για μια κουλτούρα Πυροπροστασίας»

  • Dogma
φθιώτιδος

Τους Αγίους προστάτες του, Τρεις Παίδες εν καμίνω,  ετίμησε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου το  Πυροσβεστικό Σώμα.   

Στην Επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Λαμίας προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του ευχές του στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος,  σε όλους τους Αξιωματικούς, στα στελέχη και στους Εθελοντές του  Πυροσβεστικού έργου και  ευχήθηκε ιδιαιτέρως στον Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχο Ευάγγελο  Παληό.

 Υπογράμμισε δε ότι,   η αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είναι μόνο η κατάσβεση και η αναχαίτιση της πύρινης λαίλαπας,  αλλά είναι και η πυροπροστασία,  η πρόληψη,  για την οποία η Ιερά Μητρόπολη έχει τη διάθεση να συνεργαστεί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  τόσο για την πυροπροστασία των κτιρίων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της  Εκκλησίας και των εποπτευομένων απ’  αυτή,  όσο και γενικότερα για την πυροπροστασία στην ύπαιθρο στις πόλεις και  παντού.

«Η  Πυροπροστασία είναι θέμα κουλτούρας και Πολιτισμού και  θέμα αγωγής και Παιδείας και  οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να προλαβαίνουμε για να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση αλλά και αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας .

Ευχήθηκε δε  να είναι αιωνία η μνήμη των Πυροσβεστών που έχουν θυσιαστεί πάνω στο καθήκον και ο Θεός να παρηγορεί  τις οικογένειές τους,  οι οποίες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες,  που κάποια μέλη τους έδωσαν τη ζωή τους χάρη του Κοινωνικού συνόλου.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η  ανάγνωση της  Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και όλοι οι Αξιωματικοί και οι Επίσημοι, ασπαζόμενοι τον Τίμιο Σταυρό και την χείρα του Ποιμενάρχου μας, αντάλλαξαν  ευχές.

Τέλος,  στη Λέσχη Αξιωματικών Λαμίας ακολούθησε  δεξίωση εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος προς τιμήν των Επισήμων.

Στην Επίσημη Δοξολογία παρέστησαν: ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Ευάγγελός  Παληός,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Πύραρχος Ιωάννης Ράπτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Γιώργος Κανέλλος,  ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Αρίστος Περρής , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος.  σύσσωμο το Πυροσβεστικό Σώμα Λαμίας, το πολιτικό προσωπικό και απόστρατοι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας  και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS