Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Άγιος Γεώργιος μας εμπνέει στην δοκιμασία μας»

  • Dogma
φθιώτιδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας, επί τη μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών,  απηύθυνε σε όλους τις πατρικές του ευχές και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Εύχομαι αδελφοί μου,  ο Άγιος Γεώργιος να σκεπάζει τη ζωή μας, να πρεσβεύει για όλους μας, ιδιαίτερα στις δυσκολίες, τις οποίες περνάμε και κυρίως να μας εμπνέει, διότι αυτό που κατ΄εξοχήν έχουμε ανάγκη στη ζωή μας,  είναι η έμπνευση, για να πορευτούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες με σταθερότητα, με σύνεση, με σοβαρότητα, αλλά και πάνω από όλα με ελπίδα. Με ελπίδα προς το Θεό και με την εμπιστοσύνη, ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει, δεν θα μας εγκαταλείψει.

Προϋπόθεση όμως για να γίνει αυτό, είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ο καθένας από τη δική του πλευρά, προκειμένου μικρές ή μεγάλες δυσκολίες της ζωής μας, να τις ξεπερνούμε με αγώνα, με προσπάθεια και κυρίως με τη Χάρη του Θεού.

Ο Άγιος Γεώργιος δεν απέκτησε τίποτα με μαγικό τρόπο, τίποτα δεν του δόθηκε απροϋποθετα, τίποτα δεν του χαρίστηκε άνευ της δικής του προσπάθειας, του δικού του κόπου και του δικού του αγώνα και αυτό λοιπόν, να το έχουμε πολύ καλά μέσα στην καρδιά μας.

Η Χάρη του Θεού θα μας σκεπάσει και θα μας προστατεύσει, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι και εμείς καταβάλλουμε κάθε, μα κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα»!

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

TOP NEWS