Φθιώτιδος Συμεών: «Όλη η Φθιώτιδα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο Ορθόδοξο Χριστιανικό Κατασκηνωτικό Κέντρο»

  • Dogma
φθιώτιδος

Δεν έκρυψε την χαρά και την συγκίνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιώντας και αυτές τις ημέρες ποιμαντικές επισκέψεις και τελώντας αγιασμούς στις ορθόδοξες χριστιανικές κατασκηνώσεις, που λειτουργούν παραλλήλως και συγχρόνως σε τέσσερα σημεία της Μητροπόλεως Φθιώτιδος!!!

Με ορμητήριο το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, όπου τις ημέρες αυτές υλοποιείται η τέταρτη κατά σειρά κατασκηνωτική περίοδος, ο κ. Συμεών ευλόγησε και τις Κατασκηνώσεις τριών ορθοδόξων χριστιανικών αδελφοτήτων, οι οποίες, με την ευλογία του κ. Συμεών, την άριστη συνεργασία και υποδειγματική πνευματική σύμπνοια λειτουργούν αυτήν την περίοδο σε βουνό και θάλασσα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισκέφθηκε και ευλόγησε διαδοχικά τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Πανελληνίου Ενώσεως Ορθοδόξων Χριστιανών «Παναγία η Φανερωμένη» στην παραλία Λιβανατών, της Χριστιανικής Εστίας της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΣΩΤΗΡ» στο ορεινό Ελευθεροχώρι και τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΖΩΗ» στο δάσος της Ιεράς Μονής Δαδίου παρουσία της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβακτή.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την χαρά του, που στην επαρχία της Φθιώτιδος και εντός των ορίων της κανονικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως αναπτύσσονται αυτά τα πνευματικά φυτώρια αναψυχής για χιλιάδες παιδιά, τα οποία αποτελούν κάθε χρόνο ένα προορισμό μοναδικών εμπειριών για τα παιδιά σε συνδυασμό με το φυσικό και απαράμιλλο κάλλος της Φθιώτιδος, ενώ συνεχάρη τις Αδελφότητες για την ανιδιοτελή και θυσιαστική διακονία τους προς τη νεότητα και για την άψογη συνεργασία τους με την τοπική Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος, έχοντας μεταφέρει την θερινή έδρα της διοικητικής του μέριμνας και διακονίας στο ανακαινισμένο και πανέμορφο παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, βρίσκεται συνεχώς κοντά στα εκατοντάδες παιδιά της Φθιώτιδος και στα ικανότατα στελέχη της Μητροπόλεως.

Σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δοξάζουμε τον Θεό που σε όλη την επαρχία μας, στα τέσσερα σημεία ενός πνευματικού ορίζοντα, χιλιάδες παιδιά ξεκουράζονται λατρεύοντας τον Θεό και μαθητεύοντας στην εν Χριστώ ζωή. Όλη η Φθιώτιδα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο Ορθόδοξο Χριστιανικό Κατασκηνωτικό Κέντρο! Αυτό μας συγκινεί και μας ενθουσιάζει. Ευχαριστώ τους αμέτρητους εθελοντές της αγάπης που στηρίζουν αυτό το έργο και τον Όσιο Βησσαρίωνα, που ιδιαίτερα φέτος, είναι προστάτης και κηδεμόνας πνευματικός των παιδιών μας».

 

TOP NEWS