Φθιώτιδος Συμεών: «Τιμήστε τον Όσιο Βησσαρίωνα με την διαγωγή σας!»

  • Dogma
φθιώτιδος

Τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» επισκέφθηκε  για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

Τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» επισκέφθηκε  για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» και υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, την πρώτη ημέρα που χτύπησε ξανά το κουδούνι του Σχολείου, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχήθηκε ιδιαιτέρως τόσο στον εορτάζοντα Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, όσο και σε εορτάζοντες και εορτάζουσες κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου καθηγητές, καθηγήτριες, μαθητές και μαθήτριες, ενώ στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού, ευλόγησε τις Αγιοβασιλόπιτες της Εκκλησιαστικής Σχολής παρουσία και του προσωπικού του μαθητικού Οικοτροφείου της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του προς τα παιδιά μεταξύ άλλων ανἐφερε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο μήνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το Πρότυπο Εκκλησιαστικό μας Σχολείο. Εορτάζει στις 22 του μηνός ο προστάτης και έφορος της Σχολής, ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης. Ετοιμαστείτε παιδιά να τιμήσετε τον Όσιο Βησσαρίωνα όχι μόνο με τον εκκλησιασμό σας στην Μονή Αγάθωνος, όχι μόνο με εκδηλώσεις στο σχολείο και ειδικά μαθήματα, αλλά κυρίως με την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα σας. Τιμήστε τον Όσιο Βησσαρίωνα με την διαγωγή σας!».

Ακολούθησε εόρτιο γεύμα, το οποίο προσέφερε ο Σεβασμιώτατος στους μαθητές, κατά την διάρκεια του οποίου ο κ. Συμεών είχε μία ευχάριστη επικοινωνία μαζί τους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνο

TOP NEWS