Φθιώτιδος Συμεών: «Το μέλλον της κοινωνίας μας θα κριθεί από την ατομική στάση του καθενός απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες»

  • Dogma
φθιώτιδος

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα στα Άτομα με αναπηρίες, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το τριήμερο 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022, υλοποίησε ποιμαντικές δράσεις υποστήριξης ατόμων με αναπηρία.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα: «Πρόσβαση Παντού – Πρόσβαση για Όλους. H Ελληνική Αστυνομία στο Ρόλο του Θεματοφύλακα», η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία.

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν: η Αστυνόμος Α΄ κα Βιολντζή Δήμητρα – Παρασκευή, του Επιτελείου της ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με θέμα εισήγησης: «Σεβασμός, Ισότητα, Προσβασιμότητα – Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία», ο Διοικητικός Διευθυντής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φθιώτιδας, κ. Κρέτσης Χρήστος, με θέμα εισήγησης: «Οι γονείς των Ατόμων με Αναπηρία και η δικαιωματική προσέγγιση της Αναπηρίας», καθώς και ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Τσαπατάκης Αντώνιος, Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο αγώνισμα της κολύμβησης και πρεσβευτής καλής θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα, με θέμα εισήγησης: «Μετά το όνειρο, η πράξη».

Ο Γενικός Διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος επέδωσε στον Σεβασμιώτατο τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του Σώματος της Περιφερειακής Αστυνομικής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος για την πατρική του στήριξη, αρωγή και αγάπη προς το έργο και την διακονία της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στις 3 Δεκεμβρίου 2022 τέλεσε Αγιασμό στα γραφεία του Περιφερειακού Σωματείου Ατόμων με αναπηρία Φθιώτιδος στο κέντρο της Λαμίας, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου 2022 τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων των δύο νέων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδος στα Γαλανέϊκα Λαμίας, συμπαραστατούμενος και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριο.

Σε όλες τις εκδηλώσεις ο Σεβασμιώτατος απέστειλε μήνυμα αγάπης και σεβασμού στη μοναδικότητα του κάθε, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση όλων να δίνουμε προτεραιότητα και να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία ώστε να προσφέρουμε στήριξη και βοήθεια στους αδελφούς μας με κάθε είδους αναπηρία.

«Το μέλλον της κοινωνίας μας θα κριθεί από την ατομική στάση του καθενός απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες», τόνισε ο κ. Συμεών, ενώ για μία ακόμη φορά υπογράμμισε ότι «η τοπική μας Εκκλησία, με όλες τις δυνάμεις μας θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των συλλόγων και όλων των σωματείων Ατόμων με αναπηρία, δηλώνοντας την επιθυμία του να τον λογίζουν ως ενεργό μέλος της οικογενείας τους,  όλοι οι σχετιζόμενοι σύλλογοι και οι φορείς του τόπου.

 

TOP NEWS