Γ. Οικονόμου: «Στις Εκκλησίες ισχύει αυτό που έχει νομοθετηθεί»

  • ΔΟΓΜΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αν πραγματοποιούνται έλεγχοι έξω από τις Εκκλησίες απάντησε: «στις Εκκλησίες ισχύει αυτό που έχει νομοθετηθεί και υπάρχει στην αντίστοιχη ΚΥΑ που έχει εκδοθεί. Δεν έχει αλλάξει κάτι». 

Ολοκληρώνοντας την πρώτη ενημέρωση της εβδομάδας στους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε για το αν η αστυνομία θα πραγματοποιεί ελέγχους έξω από τις Εκκλησίες κατά την διάρκεια των εορτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι: «στις Εκκλησίες ισχύει αυτό που έχει νομοθετηθεί και υπάρχει στην αντίστοιχη ΚΥΑ που έχει εκδοθεί. Δεν έχει αλλάξει κάτι». 

Επίσης, με την πανδημία και ειδικά την μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, ο κ. Οικονόμου απάντησε εάν στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι κάποια επιπρόσθετα μέτρα. Απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής καθολικού testing μέσα στις γιορτές. Όπως είπε: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί».

Στο ερώτημα ποιος θα επιβαρύνεται το rapid test απάντησε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

πηγή: newsit.gr

TOP NEWS