Η Γ’ Στάση Χαιτερτισμών στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
χαιρετισμών

Στην ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ναό, προ της απολύσεως της ακολουθίας, ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος απηύθυνε Θεολογικό Λόγο για το πρόσωπο της Παναγίας αναλύοντας τον στίχο του πρώτου τροπαρίου της Έ ωδής του κανόνος: «η κατακλυσμού της αμαρτίας, σώσασα κόσμον χαίρε Θεόνυμφε» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Σήμερα αδελφοί μου,  η αμαρτία κατακλύζει ξανά τον κόσμο και ζούμε ένα σύγχρονο κατακλυσμό. Η ελπίδα μας είναι η Παναγία. Μπορούμε να κρατηθούμε αλώβητοι μόνο μέσα στην Κιβωτό που είναι η  Εκκλησία, ζητώντας το έλεος και την προστασία της Θεοτόκου,  η οποία είναι ένα με Εκκλησία και η σκέπη της χωρά εκατομμύρια ανθρώπων γιατί έχει πνευματικές διαστάσεις.

Η Παναγία αδελφοί μου να μας σκεπάζει όλους και με δύναμη να αξιωθούμε να διαβούμε το πέλαγος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, λαμβάνοντας δύναμη από το Φως της Αναστάσεως για τον αγώνα της πνευματικής αλλά και της καθημερινής μας ζωής. Καλή Ανάσταση!»

Μετά την απόλυση της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πιστούς ενορίτες του Λιανοκλαδίου, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν την αρχιερατική του ευλογία και να του ευχηθούν για το Άγιο Πάσχα.

img_0067_60 χαιρετισμών img_0025_77 img_0012_101 img_0006_110

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ