Γαβρόγλου για Ιεραρχία: Ελπίζουμε να συνεχιστεί ο διάλογος και για τη μισθοδοσία

  • Dogma
γαβρόγλου

Η… καυτή συνεδρίαση της Ιεραρχίας την προσεχή Τρίτη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από την πλευρά της Κυβέρνησης. Ο αρμόδιος για το διάλογο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τόνισε μάλιστα σε συνέντευξή του ότι ελπίζει να συνεχιστεί ο διάλογος μετά και τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κ. Γαβρόγλου και ερωτηθείς για το θέμα της προωθούμενης συμφωνίας με την Εκκλησία υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Την Τρίτη υπάρχει η συνεδρίαση της Ιεραρχίας και ελπίζουμε να θελήσουν να συνεχιστεί ο διάλογος και για τα θέματα μισθοδοσίας, για τα οποία η Ιεραρχία έχει δηλώσει ότι αρνείται να συζητήσει».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις των Ιεραρχών, οι οποίοι έχουν ευθύς εξαρχής δηλώσει ότι η μισθοδοσία του κλήρου είναι «κόκκινη γράμμη»!

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ένας εκ των πλέον δυναμικόν Ιεραρχών, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος έβαλε μόλις δύο ημέρες πριν στο στόχαστρο του Κυβέρνηση και Υπουργό Παιδείας, κάνοντας λόγο «ανθρώπους με ιδεολογικές εμμονές» που «λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις ενάντια στην Εκκλησία», συμπληρώνοντας, μάλιστα » Οι εμμονικοί είναι λίγοι και θρασύδειλοι».

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS