Γενέθλιο Υπεραγίας Θεοτόκου – Σύναξη Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

  • Dogma
γενέθλιο

Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, τιμά η Εκκλησία μας το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεωςγια το Γενέθλιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Καπανδριτίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Γενεσίου της Θεοτόκου Γορίτσας (Παναγία Τρύπα)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κων/νου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Σύναξη των Αγίων Ιωακείμ και Άννης

Την Κυριακή 9/9 η Εκκλησία μας τιμά την Σύναξη των γονέων της Παναγίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Στον Βόλο πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης (Ζαλόγγου – Ναυπλίου), όπου την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

 

TOP NEWS