Γενική Iερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
Πατρών

Στο πλαίσιο των Ιερών Πρωτοκλητείων 2016, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Το πρωί της Πέμπτης, 17.11.2016 ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένων, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και όλων των Κληρικών της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη επιμνημόσυνη δέησις υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Μητροπολίτου πρ. Πατρών κυρού Νικοδήμου επί τη συμπληρώσει 8 χρόνων από της προς Κύριον εκδημίας του και του εκ Πατρών καταγομένου Ιωακείμ Ιερομονάχου του Βραχνιώτη, ο οποίος εκοιμήθη την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

dsc_8629-768x512 dsc_8666-768x512 dsc_8738-768x512

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη προς όλους τους Κληρικούς μικρά δεξίωσις και ακολούθησαν οι εργασίες της Συνάξεως, στον Παλαιό Ιερό Ναό με ομιλητή τον ορισθέντα υπό του Σεβασμιωτάτου, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Θεολογική και ποιμαντική προσέγγιση του Μυστηρίου του Βαπτίσματος» Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση του π. Αμβροσίου, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη σε πρακτικά ζητήματα του Μυστηρίου του Βαπτίσματος και σε τρέχοντα διοικητικά θέματα. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις, οι οποίες ετέθησαν υπό των ευλαβεστάτων Ιερέων.

TOP NEWS