Γέροντας Εφραίμ: Αποσωληνώθηκε – Σε τροχιά ανάρρωσης

  • Dogma
εφραίμ

Σε τροχιά ανάρρωσης βρίσκεται ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, καθότι το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου οι ιατροί του αποφάσισαν την αποσωλήνωση του, αφαίρεσαν την τραχειοτομία στην οποία είχε υποβληθεί για πιο άνετη αναπνοή.

Ο Γέροντας Εφραίμ, θα εξακολουθήσει να νοσηλεύεται  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού για μερικές ακόμα ημέρες, ενώ υπογραμμίζεται ότι έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνία με το περιβάλλον του.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Γέροντας Εφραίμ ζήτησε χυμούς φρούτων, καθώς και ειδική διατροφή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κατάσταση του βελτιώνεται διαρκώς και σε λίγες μέρες θα μεταβεί σε ειδικό κέντρο αποκαταστάσεως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γέροντας Εφραίμ νοσηλεύεται νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 28 Μαΐου έχοντας μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Στις 4 Ιουνίου οι θεράποντες ιατροί του έκριναν αναγκαία την διασωλήνωσή του. Εν τω μεταξύ το ενδιαφέρον από παντού στον κόσμο ιεράρχες, ιερείς και λαϊκούς εξακολουθεί να είναι αμείωτο, ενώ σε πολλές Μονές και ναούς αναπέμπονται ειδικές δεήσεις και αγρυπνίες υπέρ της αποκαταστάσεως της υγείας του.

TOP NEWS