Γέροντας Εφραίμ: Βελτιώνεται καθημερινά η υγεία του

  • Dogma
εφραίμ

Σε πορεία διαρκούς βελτίωσης βρίσκεται η υγεία του Ηγουμένου  της Μονής Βατοπαιδίου -Αγίου Όρους, Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται επί ένα μήνα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» των Αθηνών, προσβληθείς, ως γνωστόν από το κορωνοϊό.

Η Μονή Βατοπαιδίου εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:
«Βελτιώνεται κάθε μέρα η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ενώ, σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου, έχει ήδη παρέλθει ένας μήνας από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με Covid.
Ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά στην ιατροφαρμακευτική αγωγή, κάτι που γεννά αισιοδοξία για μια γενική καλυτέρευση, αν και τα υποκείμενα νοσήματα που έχει ο Γέροντας αλλά και το σηπτικό σοκ που υπέστη ο οργανισμός του τις πρώτες μέρες της διασωλήνωσης, δυσκόλεψαν αρκετά την πρόοδο της θεραπείας.
Την Τρίτη 22 Ιουνίου υπεβλήθη σε τραχειοστομία επιτυχώς ενώ μέχρι σήμερα τα σημάδια βελτίωσης είναι φανερά αφού οι φυσικοθεραπείες τον βοηθούν να δυναμώσει σε συνδυασμό με σωστή διατροφή για την ενδυνάμωση και του ανοσοποιητικού του συστήματος.
Το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου για την υγεία του Γέροντα Εφραίμ είναι τεράστιο ενώ και αρκετοί προκαθήμενοι εκκλησιών, πολλοί αρχιερείς και γενικότερα κλήρος και λαός αλλά και ο πολιτικός κόσμος συμπαραστέκεται με την προσευχή του αλλά και τα παρηγορητικά τους λόγια στον Γέροντα μας αλλά και στην αδελφότητά μας για την δοκιμασία αυτή.
Σε πολλές Ιερούς Ναούς αλλά και Ιερές Μονές τελούνται Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες για την γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Γέροντα αλλά και όλων των άλλων ασθενών και δοκιμαζομένων εν τω κόσμω αδελφών μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και τις προσευχές για το Γέροντά μας και παρακαλούμε να συνεχίσετε να εύχεστε».
Υπογραμμίζεται ότι πολλοί ομογενείς από πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και πιο ειδικά από Νέα Υόρκη και Ατλάντα επικοινωνούν με τον «Ε.Κ.» και θέλουν να πληροφορηθούν για την πορεία της υγείας του Γέροντα Εφραίμ. Ο Γέροντας Εφραίμ είχε επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τρία με συνοδεία Μοναχών από το Βατοπαίδι και είχε κομίσει αντίγραφο της ιερής εικόνας Παναγίας της Βηματάρισσας, η οποία αποθησαυρίσθηκε στον ιερό ναό του Κέντρου Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ατλάντας.

TOP NEWS