Γεύματα αγάπης στους πρόσφυγες από την Αρχιεπισκοπή

  • Dogma
γεύματα αγάπης

Γεύματα αγάπης διανεμήθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων στο Ελληνικό.

Τα γεύματα αγάπης μοιράστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή», της ΚΕΔΕ και του δημάρχου Αμαρουσίου, του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Συνολικά, μοιράσθηκαν 600 μερίδες φαγητού και σακούλες με παιχνίδια στα μικρά προσφυγόπουλα. Η διανομή των μερίδων φαγητού και των παιχνιδιών έγινε από εθελοντές.

Οπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κώστας Δήμτσας, «τα τελευταία πέντε χρόνια η Αποστολή έχει διανείμει 18,5 εκατομμύρια μερίδες φαγητού στην Αθήνα. Η σημερινή μας πρωτοβουλία έχει ως στόχο να κατανοήσουν αυτοί οι άνθρωποι το νόημα των δικών μας ημερών». Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και μετά τις εορτές.

γεύματα αγάπης

 

Σημείωνεται ότι στο κλειστό γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό αυτή τη στιγμή διαμένουν 250 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες και άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Στην πλειοψηφία τους είναι μαροκινής καταγωγής.

γεύματα αγάπης

Στόχος της ΜΚΟ «Αποστολή» είναι πέραν της δυναμικής δραστηριοποίησης στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και συνοχής, της υγείας, αλλά και του πολιτισμού, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους τομείς του περιβάλλοντος και των νέων τεχνολογιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι διεθνείς της δράσεις και τα προγράμματα αναπτύσσονται σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Μητροπόλεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αναπτυσσόμενες χώρες με έμφαση την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία, τα δυτικά Βαλκάνια, και τη Μέση Ανατολή, ενώ ετοιμάζεται να προωθήσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στη Λατινική Αμερική.
Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων έχει δρομολογήσει συνεργασίες με ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Απασχόλησης, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Υγείας η Κοινωνία της Πληροφορίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ο.Η.Ε .

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS