Για 2η χρονιά γιόρτασε η «Παναγία του Βόλου»

  • Dogma
παναγία

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την περασμένη Δευτέρα και  Τρίτη του Πάσχα 9 καί 10 Απριλίου  η ετήσια πανήγυρη της  θαυματουργής εικόνας  της  Παναγίας Βηματάρισσας στον Ιερό Καθεδρικό  Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η Παναγία  τοῦ Βόλου – ὀπως έχει προσφυώς ονομαστεί τό πιστό αυτό αντίγραφο της  ομώνυμης  θαυματουργής εικόνας της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, στηρίζει και χαροποιεί τις  καρδιές  των ευλαβών προσκυνητών του Μητροπολιτικού Ναού , που  σε όλη τη διάρκεια του έτους καταθέτουν μπροστά Της καημούς καί πόθους.

Εκατοντάδες ευλαβών ενοριτών και επισκεπτών συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες  του διημέρου  παρά την κόπωση και τις πολύωρες ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας. Κορύφωση της φετεινής δεύτερης πανήγυρης η λιτανεία γύρω  από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό το  πρωῒ της Τρίτης με αθρόα συμμετοχή λαού καί την περιφορά της Ιερής Εικόνας  μόνο από γυναίκες , που πήραν  έτσι μια γεύση αγιορείτικης ευλάβειας.

Στις ιερές τελετές ιερούργησαν  ιερείς και διάκονοι από διάφορες ενορίες  της πόλης μας και έψαλλαν οι ιεροψάλτες  του Καθεδρικού Ναού . Την ευθύνη της πανήγυρης είχε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού  Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

vimatarissa_05 παναγία vimatarissa_03 vimatarissa_02

TOP NEWS