Για πρώτη φορά ολόκληρο το Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας έρχεται στην Ελλάδα

  • Dogma

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος μιλώντας στους πιστούς που κατέκλυσαν σημερα το ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής. ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λουδάρος Ανδρέας

Για πρώτη φορά στην ιστορία θα μεταφερθεί στην Ελλάδα ολόκληρο το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας από την Βενετία όπου φυλάσσεται εδώ και αιώνες.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος μιλώντας στους πιστούς που κατέκλυσαν σημερα το ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Οι πιστοί που απο τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον ιερό ναό, άκουσαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση. Όπως σημείωσε ο κ. Αγαθάγγελος το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλαδα απο την Ιταλία τον ερχόμενο Μάιο.

Το μεγαλύτερο μέρος του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας φυλάσσεται σήμερα στη Βενετία ύστερα απο μια σειρά απο ιστορικές περιπέτειες. Αξίζει να σημειωθεί πως ειναι η πρώτη φορά που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία παραχωρεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία ενα σχεδόν ολόκληρο ιερό λείψανο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ιερό λείψανο της Αγιας θα παραμείνει στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα για δυο εβδομάδες.

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό της Αγιας Βαρβάρας προεξήρχε ο μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, ενώ συλλειτούργησαν οι επίσκοποι Μαραθώνος κ. Μελίτωνας, Φαναρίου κ. Αγαθαγγελος γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και Μεθώνης κ. Κλήμης αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πιστοί απ’ όλο το Λεκανοπέδιο συνέρρεαν στον ναό της Αγιας Βαρβάρας για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα και το τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας.

Ο εορτασμός κιρυφώθηκε με λιτάνευση της ιερής εικόνας και του ιερού λειψάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι «ιστορικές περιπέτειες» των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασταμάτητο προσκύνημα στην Αγία Βαρβάρα

TOP NEWS