Για τη δραστηριότητα της νεοπροτεσταντικής κίνησης ενημερώθηκε η Δ.Ι.Σ.

  • Dogma
δις

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση  από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτε-σταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακος εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 – 12
Ιουλίου 2018, στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Γρεβενών και Τρικάλων. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της.

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS