Για την περίθαλψη των μοναχών συζήτησαν Ιερώνυμος-Διοικητής ΟΓΑ

  • Dogma

Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και των πρεσβυγενών Πατριαρχείων συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντας Βεργίνης στη σημερινή τους συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή.

Καρεκλά Σοφία

Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και των πρεσβυγενών Πατριαρχείων συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντας Βεργίνης στη σημερινή τους συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή.

«Το ξεχωριστό στοιχείο είναι ότι οι μοναχοί που θα στηρίζονται από τον ΟΓΑ θα είναι κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων και των δόκιμων», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας της συνάντησης των δύο ανδρών.

Ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον διοικητή του ΟΓΑ, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν τους δύο άνδρες.

«Συζητήσαμε για διάφορα προγράμματα πιλοτικών καλλιεργειών για νέους αγρότες στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της εκκλησιαστικής γης, τα οποία μπορούν να φθάσουν από τις εξειδικευμένες καλλιέργειες μέχρι τον αγροτουρισμό», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του, ο κ. Βεργίνης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερώνυμο για την υποδοχή, εξήγησε ορισμένα ζητήματα για το βασικό θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση των δύο ανδρών, αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μοναχών αλλά και των επισκόπων.

«Ως προς το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των Επισκόπων και των Πατριαρχών, καταλήξαμε να τους δίνεται πρώτη θέση νοσηλείας. Ζητήθηκαν στοιχεία από τον κ. Ιερώνυμο ώστε να έχουμε εικόνα του αριθμού των μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όλοι οι μοναχοί δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ. Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν δεχθούν να πάρουν ΑΜΚΑ, δεν θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κάλυψης από τον ΟΓΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεργίνης.

Ως προς την καλλιέργεια ορισμένων εκτάσεων της εκκλησιαστικής γης, ο κ. Βεργίνης δήλωσε ότι συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο «το πώς θα μπορούσε η εκκλησιαστική περιουσία όπου είναι εκμεταλλεύσιμη να προσφέρεται σε νέους αγρότες ώστε να εκπαιδευτούν σε νέες εκτεταμένες καλλιέργειες». Αυτό, συμπλήρωσε, μπορεί να γίνει «με πιλοτικά προγράμματα ενισχυόμενα από κεφάλαια της Ε.Ε., ώστε να γίνουν πιλοτικά πρότυπα. Υπάρχουν τέτοια προγράμματα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και μέσω του ΕΣΠΑ. Γι αυτό το λόγο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επαφές με τους αρμόδιους φορείς».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ