Γλυφάδος: Δε θα επιτρέψω να μένουν άταφοι οι νεκροί

  • Dogma

Με μια σκληρή δήλωση κατά των επικριτών του για το θέμα του νεκτροταφείου της Γλυφάδας προχώρησε ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, που δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να κάνει χρήση του νέοου κοιμητηρίου αν και μέχρι στιγμής είναι αυθαίρετο.

 

Η υπόθεση αυτή έχει σηκώσει θύελα αντιδράσεων στην πόλη. Από την μια Δήμαρχος και Μητροπολίτης επιμένουν πως δεν γίνεται η πόλη να μείνει χωρίς νεκροταφείο και οι νεκροί να παραμένουν άταφοι. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται άλλοι τοπικοί φορείς που θεωρούν πως το νέο νεκτροταφείο, είναι αυθαίρετο και βρίσκεται σε αναδασωτέα περιοχή.

 

Η δήλωση του Μητροπολίτη έχει ως εξής:

 

«Επειδή υπάρχουν «πιστοί», οι οποίοι με επικρίνουν, διά την εκ μέρους μου αντιμετώπιση του θέματος του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας, δηλώνω τα ακόλουθα.

 

Αντιπαρέρχομαι χαρακτηρισμούς, που μου αποδίδουν και κρίσεις που εκφράζουν, ενέργειες απτόμενες και ποινικό κολασμό.

 

Η θέσις, το σχήμά και η ιδιότης μου ως Μοναχού, με οδηγούν εις έκφραση συγχωρήσεως προς πάντας, όπως το παράδειγμα και η διδαχή του Κυρίου μας και των στρατευμένων Αγίων μας, προσπαθώντας πάντοτε να είμαι συνεπής στα όσα λέγει το Ιερόν Ευαγγέλιον.

 

Έχω όμως καθήκον και υποχρέωση να ενημερώσω τους πιστούς, για την διακονίαν μου, ως Επισκόπου, να ενταφιάσω νεκρούς διατηρουμένους, από μακρού χρόνου εις τα ψυγεία, ελλείψει χώρου εις το «νόμιμο» Κοιμητήριο.

 

Η κατάστασις εις το Δημοτικό Κοιμητήριο Γλυφάδας είναι γνωστή σε όλους και παρέλκουν τα σχόλια.

 

Η ανάγκη ταφής υπερακοντίζει κάθε υποχρέωση αναμονής αποτελεσμάτων της νομιμότητος, που επικαλούνται οι επικριτές μου. Άλλωστε η επί 30ετία και πλέον αναμονή, ουδέν αποτέλεσμα απέδωσε και οι νεκροί δυστυχώς δεν αναμένουν.

 

Αγαπώ και εκτιμώ υπερβολικά το ποίμνιό μου, χωρίς διακρίσεις και η καρδιά μου τους χωράει όλους. Συναισθάνομαι τα λάθη μου και τα αναγνωρίζω και ζητώ το έλεος του Θεού. Από την πρώτη ημέρα της Ενθρονίσεως μου, 1η Δεκεμβρίου 2002 και μέχρι σήμερα, που πέρασαν 10 έτη, Θεία Χάριτι, ετόνισα και ζητώ την συνεργασίαν όλων ανεξαιρέτως και τις υποδείξεις όλων και προσπαθώ συλλογικά να υλοποιώ τις αποφάσεις, προς όφελος πνευματικό, για το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας μας, μέσα σε ποικίλες και ενίοτε ανυπέρβλητες δυσκολίες.

 

Εύχομαι σε όλους, Ευφρόσυνα Χριστούγεννα, με Χριστόν και ευλογημένον το Νέον έτος, παρά του Γεννηθέντος Σωτήρος Χριστού μας».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ