Η άφθαρτης χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου στο Ναύπλιο

  • Dogma
άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, καθώς επίσης και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου θα υποδεχθεί το Ναύπλιο την ερχόμενη Παρασκευή.

Η τίμια και άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου, καθώς και το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, θα φράσουν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου (συμβολή των οδών Πλαπούτα και Συγγρού – δίπλα στο ΚΤΕΛ), την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 19:00.

Της τελετής υποδοχής θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.

«Η έλευση των πανσεβάστων αυτών προσκυνημάτων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου,αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας, καθώς τα ιερά λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας, αποτελούν στύλο και εδραίωμα της.

Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση το ιερό αυτό λείψανο είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία.

Πρόκειται για την Αγία που πρώτη μαζί με τη Θεοτόκο αντίκρυσαν τον Αναστημένο Χριστό και άκουσαν από τα χείλη του το «Χαίρε», την Αγία, από την οποία ο Χριστός είχε εκβάλει τα επτά δαιμόνια και μετά την Ανάστασή του, παρουσιάστηκε και της είπε το γνωστό «μη μου άπτου».

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής και το Τίμιο Ξύλο, θα παραμείνει προς προσκύνηση στο Ναό, μέχρι και τις 11:00 π.μ. το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουν προγραμματιστεί λατρευτικές εκδηλώσεις και ιερές ακολουθίες. Ειδικότερα, ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά, από τις 07:00 π.μ. έως αργά το βράδυ.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι το ακόλουθο:

Υποδοχή της τιμίας και άφθαρτης χειρός της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και τεμαχίου Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου (συμβολή των οδών Πλαπούτα και Συγγρού – δίπλα στο ΚΤΕΛ).

Παρασκευή 3 Ιουνίου

Ώρα 7:00 μ.μ. Υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου. Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 7:15 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου.

Ώρα 21:00 – 01:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπυ Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου.

Σάββατο 4 Ιουνίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Ιερά Παράκληση – Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Ώρα 6:00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός – Ομιλία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου .

Κυριακή 5 Ιουνίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου.

Ώρα 11:00 π.μ. Ιερά Παράκληση.

Ώρα 6:00 μ.μ. Εσπερινός – Ιερό Ευχέλαιο.

Δευτέρα 6 Ιουνίου

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11:00 π.μ Αναχώρηση.

 

TOP NEWS