Η αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως για την εκλογή του επισκόπου Βερενίκης Χρυσοστόμου Β’

  • Δόγμα

Η αγιορειτική αδελφότητα Θεοφιλαίων, με επιμελητή τον  αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Αγιαννανίτη, εξέδωσε σε δύο τόμους τη ζωή, το έργο και τις ομιλίες του νεοεκλεγέντος επισκόπου.

Η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως πανηγυρίζει για την εκλογή του ποτέ εφημερίου της και προέδρου του εκκλησιαστικού Συμβουλίου αυτής, αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Ξυνού, ως επισκόπου Βερενίκης του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. 

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς και όσους συνείργησαν στην κατ’ αξίαν τιμητική εκλογή εις επίσκοπον, ενός προσώπου αγνής πίστεως στον Θεό, ανιδιοτελούς προσφοράς στην Εκκλησία του Χριστού και τον εμπερίστατο αδελφό του Ιησού, ενός ανθρώπου αξίας ανεκτίμητης, του αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Ξυνού.

100 χρόνια μετά τον ξεριζωμό των γονιών του από τα Βουρλά της Ιωνίας, ο Θεός οδήγησε ανθρώπους να τιμήσουν τον Βυρωνιώτη ευλαβή γόνο της Μικρασίας, τον Χαλκίτη θεολόγο, αρχιδιάκονο του Αθηνών κύρου Χρυσοστόμου Β’, τον ποτέ εφημέριο και ανακαινιστή των Τριών Ιεραρχών Καισαριανής, Μεταμορφώσεως Βύρωνος, αγίου Τρύφωνα Γλυφάδας, αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, αγίου Γεωργίου Περιστερίου και αγίου Γεωργίου Αργυρουπολεως».

Η κοινότητα μας τίμησε στο παρελθόν τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, κατά τη συμπλήρωση 50 ετών από την εις πρεσβύτερον χειροτονία του, ονοματοδοτόντας την αίθουσα του πνευματικού κέντρου της ενορίας ως: «Αίθουσα Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ξυνός», αφιερώνοντας το ετήσιο εγκόλπιο ημερολόγιο της στο πρόσωπο και το έργο του και οργανώνοντας τιμητική εκδήλωση ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, για αυτήν την επέτειο, https://youtu.be/RAhwamXaPtA .

Η αγιορειτική αδελφότητα Θεοφιλαίων, με επιμελητή τον  αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Αγιαννανίτη, εξέδωσε σε δύο τόμους τη ζωή, το έργο και τις ομιλίες του νεοεκλεγέντος επισκόπου.

Θεοφιλέστατε εψηφισμένε επίσκοπε Βερενίκης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ Β’, άξιος και εις πολλά έτη.

TOP NEWS