Η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό ναό Αθηνών

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

«Ο Αναστάς Κύριος δεν είναι μια μακρινή ιστορία, είναι μια ολοζώντανη παρουσία. Το θεωμένο και αναστημένο Του σώμα είναι αυτό το μυστήριο της Εκκλησίας. Υπάρχει χώρος για όλους στη γιορτή της πίστης. Ας μη φοβηθούμε την κοινωνική μας συνθήκη· είναι για όλους η Βασιλεία του Θεού. Ας μη φοβηθούμε τα λάθη μας· είναι άπειρη η συγχώρηση. Ας μη φοβηθούμε το θάνατο· ηλευθέρωσε γαρ ημάς ο του Σωτήρος θάνατος. 

Ας εισέλθουμε λοιπόν στη χαρά του Κυρίου» αναφέρει με αφορμή το Πάσχα 2019, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μέσω του μηνύματός του, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών συμπαραστατούμενος από τους Επισκόπους Αβύδου κ. Κύριλλο και Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκατοντάδες πιστοί.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα 2019 ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

αρχιεπίσκοπος

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS