Η Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

  • Dogma
Χαιρετισμών

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε εχθές Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, η Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος περί την 5ην απογευματινήν, προεξήρχε στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης.

DSC_00011 DSC_0013 DSC_0016 DSC_0018

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Ελευθερουπόλεως, πριν το τέλος της ακολουθίας κήρυξε τον Θείον Λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, τέλος απευθυνόμενος προς στις Μοναχές της Μονής και στους παρισταμένους προσκυνητές ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει και ενισχύει το έργο της Ιεράς Μονής.

DSC_00022 DSC_0022 DSC_00031 DSC_00072

Εν συνεχεία περί την 7ην εσπερινήν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Δρυάδος όπου και ανέγνωσε την Δ΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου. Πριν το τέλος της ακολουθίας ωμίλησε προς το πυκνό ευσεβές Εκκλησίασμα της κωμοπόλεως ερμηνεύοντας το «Χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν…» του Ακαθίστου Ύμνου.
DSC_00151 DSC_00082
Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών:

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ