Η Ακολουθία των Παθών στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
παθών

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, η Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πλήθος πιστών προσήλθαν και συμμετείχαν μετ’ ευλαβείας και δέους, βιώνοντας τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μέσα από τα τελετουργικά δρώμενα της κατανυκτικής ταύτης Ακολουθίας, ακούγοντας τους ύμνους και τα κατανυκτικά τροπάρια καθώς και τα Δώδεκα Ευαγγέλια και προσκυνώντας στο τέλος με βαθειά πίστη, τον Θείο Εσταυρωμένο, που εισόδευσε αίροντας Τον ο Σεβασμιώτατος, εκφωνώντας το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…».

DSC_5066 DSC_5068 DSC_5125 DSC_5127 DSC_4910 DSC_5038

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολιτης Λαγκαδά, επεσήμανε ότι ο Σταυρός του Κυρίου με το κήρυγμα Του, το οποίο είναι το πιο ρητορικό για την προσωπική ζωή του καθενός, απόψε μας διδάσκει πολλά. Ο Εσταυρωμένος Ιησούς απλώνει τα χέρια Του και μας καλεί με αγάπη για την μεταξύ μας ενότητα, αλλά και για ειρήνη και καταλαγή σε ολόκληρο τον κόσμο.

DSC_4985 DSC_4983 DSC_4969

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ