Η Αρχιεπισκοπή υιοθετεί το hot-spot της Σάμου

  • Dogma
hot-spot

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με οδηγίες του Μακαριότατου κ. Ιερώνυμου και με φορέα τη φιλανθρωπική της Οργάνωση «Αποστολή» θα «υιοθετήσει» το Κέντρο Ταυτοποίησης hot-spot της Σάμου.

Την απόφαση ανακοίνωσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ,  ο Γενικός  Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωστής Δήμτσας, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Γραφείο του. «Αυτήν την σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριότατος με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

hot-spot

Η «υιοθεσία», η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος Υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιαννης Μουζάλας, θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων – μεταναστών και τη  συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κλπ. Επίσης η «Αποστολή» θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης hot-spots των πέντε νησιών. Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου και Σάντρα Φιλοσόφου.

hot-spot

«Με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» και φίλο μου επί 30 χρόνια Κωστή Δήμτσα, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς μια εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε πολλές δράσεις που επεξεργάζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η «Αποστολή», στην πολυτιμότατη συνεισφορά τους, στο πλευρό της Κυβέρνησης, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία», δήλωσε λίγο αργότερα ο Τέρενς Κουίκ. Για το πλήρες περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ