Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
αναλήψεως

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής ομώνυμος Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως. Στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra tv, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra tv, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube. Από τις 10.30 έως τις 11.30π.μ. θα τελεστεί Β΄ Θεία Λειτουργία.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου φιλοξενείται τις ημέρες της Πανηγύρεως το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Ζώνης, το οποίο έφθασε στην πόλη μας προς αγιασμό των πιστών. Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Ναό έως την Κυριακή 13/6.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr

Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν ακόμη:

Ιερός Ναός Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ