Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητροπολη Καρυστίας και Σκύρου (φωτο)

  • Δόγμα

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων συμπαραστατούμενος απο τους ιερείς και τους διακόνους.

Με λαμπρότητα  εορτάστηκε  η  Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων του Χριστού επίκεντρο της εορτής  ο  ιερός  ναός  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κάραβο – Αλιβερίου  όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον προαναφερθέντα ιερό ναό  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  συμπαραστατούμενος απο τους Πανοσ  Αρχιμ π.Αντώνιο Αγγελόπουλο π. Πρόδρομο Γκέγκε τον Πρωτοπρ Γεώργιο Χαρίση εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Αποστόλου Μπακουλη.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων συμπαραστατούμενος απο τους ιερείς και τους διακόνους.

Προ της απολύσεως στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με το θεόπνευστο μήνυμα του στην σημερινή εορτή των Θεοφανείων η οποία σηματοδοτεί και αποκαλύπτει ενωτικά και αληθινά την παρουσία της Αγίας Τριάδος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  απήυθυνε  τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς πιστούς ευχόμενος με αφορμή την σημερινή ημέρα των Θεοφανείων η παρουσία του Αγίου Πνεύματος να εδραιωθεί στις καρδιές τους.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Νικόλαος Μπαράκος οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Μαστροκώστας κ. Γεώργιος Στρουμπούλης κ. Σοφία Βότση – Κόλλια ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αλιβερίου κ. Προκόπιος Αλέξης η Λιμενάρχης Καράβου Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Ελένη Μπαλτά ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου Αστυνόμος Β’  κ.Δημήτριος  Σαμαράς  εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβεριου κσθώς επίσης πλήθος πιστων εκ της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.

Ακολούθως στο λιμάνι του Κάραβου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του τιμίου σταυρού τον οποίον ανέσυρε ο κ. Γεώργιος Μανώλης συνταξιούχος ηλεκτρολόγος ΑΓΕΤ Αλιβερίου.

Η Εορτή των Θεοφανείων στην Κάρυστο.

Επίσης η δεσποτική  εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε και στην πόλη της Καρύστου και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου όπου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εκ Στύρων  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου τον οποίον πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμος Παρίσης με τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος μετα την επίκαιρη ομιλία του  μετέφερε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Ακολούθως στον λιμένα της Καρύστου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του τιμίου σταυρού με την παρουσία του Δημάρχου Καρύστου κ. Ελευθερίου Ραβιόλου εκπροσώπων του Λιμεναρχείου και Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου και αλλων τοπικων αρχών καθώς και  πολλών πιστών εκ της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου.

Φωτογραφίες Γεώργιος Σαλταρίκος. Ευάγγελος Τσαγκλής.                          Δημήτριος Πετρογιάννης.

TOP NEWS