Η Διαβεβαίωση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης ενώπιον της ΠτΔ

  • Dogma
ρεθύμνης

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έδωσε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, ο νέος  Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Πρόδρομος. 

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης διαβεβαίωσε, παρουσία και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, ότι θα εκπληροί τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, τηρώντας τους Ιερούς Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες και τις Ιερές Παραδόσεις και παράλληλα θα δηλώσει υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Της τελετής προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ενώ το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Υπογραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Βασιλάκης, καθώς επίσης και ο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή ενθρόνισης του Ποιμενάρχη Ρεθύμνης Προδρόμου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022, στο Ρέθυμνο, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου

 

TOP NEWS