Η διαβεβαίωση του νέου Επισκόπου Ευρίπου

  • Dogma
ευρίπου

Την Διαβεβαίωσή του ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου έδωσε σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος. 

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και της Μητροπόλεως Νικαίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στο νέο Επίσκοπο καλή δύναμη, πνευματική προκοπή και ευαρέσκεια στον Θεό και στους ανθρώπους. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει ένας θερμός πνευματικός σύνδεσμος με τον Μητροπολίτη Νικαίας τονίζοντας πως «τα σύνορά μας τα κοσμικά είναι συνεχόμενα, αλλά και οι σχέσεις μας είναι συνεχόμενες και πάντοτε και διακριτές, αλλά πνευματικές στο όνομα του Χριστού μας. Σήμερα, έδωσες την διαβεβαίωσή σου στον Αρχιεπίσκοπο και είπες ότι θα τον διακονείς με πίστη και αφοσίωση, όμως είναι το ίδιο σαν να διακονείς τον Μητροπολίτη Νικαίας. Έχεις, λοιπόν, μία ευχέρεια να εξυπηρετείς και την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την ιερά Μητρόπολη ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο Επίσκοπος Ευρίπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο υπογραμμίζοντας πως «όπου με προστάξετε εγώ υπακούοντας θα πορεύομαι και θα κηρύσσω Λόγο Χριστού».

ευρίπου

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS