Η Δράμα υποδέχεται σήμερα την Τίμια Ζώνη της Παναγίας

  • Dogma
ζώνη

Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας και η πόλη της Δράμας θα υποδεχθούν το θεομητορικό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 7:oo μ.μ το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας και εν συνεχεία θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας.

Το ιερό θησαύρισμα θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου. Ο ναός θα είναι ανοιχτός κάθε μέρα, αυτό το διάστημα, και θα υποδέχεται τους πιστούς από το πρωί στις 6 έως αργά το βράδυ.

Το ιερό θεομητορικό κειμήλιο εν συνεχεία θα φιλοξενηθεί στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου για προσκύνημα από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και ώρα 16:00. Ακολούθως στην θα τελεσθεί Εσπερινός, Παράκληση και Χαιρετισμοί ενώπιον του ιερού σεβάσματος της Θεοτόκου. Το βράδυ θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία.

Η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει από το Βατοπαιδινό Μετόχι την Τρίτη 25 Ιουνίου, μετά την Θεία Λειτουργία, στις 11:00 το πρωί.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί στην πόλη της Κορίνθου όπου θα τεθεί προς προσκύνηση στο πλαίσιο των εορτασμών για τη μνήμη του αγίου αποστόλου Παύλου, του και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου, και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στη πόλη της Κορίνθου θα παραμείνει η Αγία Ζώνη έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο περιστατικό: Η Τιμία Ζώνη μοσχοβόλησε στο χειρουργείο και το παιδί έγινε καλά!

Πώς η Αγία Ζώνη της Παναγίας έφθασε στο Άγιο Όρος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ