Η Εικόνα της «Παναγίας Σουμελά» στο Ναύπλιο

  • Δόγμα

Η Παναγία Σουμελά στο Ναύπλιο

Την Τρίτη, 16 Μαΐου 2022, ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, μετέφερε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Ναύπλιο, όπου έγινε πανηγυρική και τιμητική υποδοχή της.

H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει από τις 17 Μαΐου και για μια εβδομάδα στο Ναύπλιο ,στον εορτάζονται Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο.

Η υποδοχή της από το Βέρμιο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Η εικόνα θα αναχωρήσει την Τρίτη 24 Μαΐου και καθημερινά στον Ιερό ναό θα τελούνται Ιερές ακολουθίες.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται και φυλάσσεται στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα του Βερμίου.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε δισαρχιερατικός εσπερινός της Μεσοπεντηκοστής, χοροστατούντος του μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμων και συχγοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης Βεροίας δώρισε μία εικόνα της Παναγίας Σουμελιώτισας στον Μητροπολίτη ΑργολίδΟς Νεκτάριο, ο οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Μητροπολίτη Βεροίας για την τιμή που έκανε να μεταφέρει ο ίδιος την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Την μεγάλη του χαρά και ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Βεροίας, εξέφρασε ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο ,πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, για την μεταφορά της Ιερής εικόνας στον εορτάζοντα ναό.

Τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο πλαισιώνουν πλούσιες πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις με την ονομασία «Κωνσταντίνεια 2022».

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο και τον Δήμο Ναυπλιέων, ενώ συμμετέχουν ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά», το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού και το 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.

Πηγή: Ευάγγελος Μπουγιώτης.

TOP NEWS