Η Εκκλησία διοργανώνει εορταστικό πασχαλινό διήμερο για παιδιά

  • Dogma

Η ΜΚΟ «Αποστολή» της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εορταστικό πασχαλινό διήμερο για μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Dogma Newsdesk

Η ΜΚΟ «Αποστολή» της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εορταστικό πασχαλινό διήμερο για μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα από το ελληνικό Πάσχα, θα φτιάξουν τα δικά τους καλλιτεχνήματα για να τα πάρουν μαζί τους ή για να ενισχύσουν την ανοιξιάτικη δωροαγορά.

Η γιορτή περιλαμβάνει και διαγωνισμό στον οποίο οι νεαροί συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, θα παίξουν για να διεκδικήσουν το βραβείο του «Πασχαλοκούνελλου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων, διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου : «Κάλαντα και Λαζαράκια»

Το διήμερο του Λαζάρου και των Βαΐων, παράλληλα με τον θρησκευτικό του χαρακτήρα, περιλαμβάνει και παραδοσιακές ανοιξιάτικες εκδηλώσεις που συνδυάζονται με το άγγελμα της Ανάστασης και γιορτάζονται με ξεχωριστό τρόπο σε όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά θα μάθουν τα κάλαντα του Λαζάρου και μέσα από οπτικοακουστικό υλικό θα κατανοήσουν το νόημα της γιορτής.

Στο δημιουργικό κομμάτι, θα κατασκευάσουν τα «Λαζαράκια» , τις πατροπαράδοτες κούκλες και θα στολίσουν καλάθια ώστε να είναι έτοιμα για να σας τα «ψάλλουν»…

Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου: «Τα ζωγραφιστά αυγά και οι Αναστάσιμες λαμπάδες»

Γιατί τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά; Γιατί οι νονοί φέρνουν λαμπάδα; Μαθαίνοντας τους Πασχαλινούς συμβολισμούς, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν χρωματιστά αυγά και θα διακοσμήσουν μόνα τους το κερί που θα κρατήσουν ή θα προσφέρουν το βράδυ της Ανάστασης.

Η γιορτή των παιδιών θα ολοκληρωθεί με ένα ομαδικό παιχνίδι, που θα αναδείξει την νικήτρια ομάδα, για το έπαθλο του «Πασχαλοκούνελου 2014″

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο «Δημήτρειο» κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, στο Μοσχάτο.

TOP NEWS