Η εκκλησία στο πλευρό των απόρων συνανθρώπων μας

  • Dogma

Περισσότερες από 10.000 μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά μόνο στην Αθήνα και 1.500 σε άστεγους της πόλης μέσω της «Αποστολής», του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Περισσότερες από 10.000 μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά μόνο στην Αθήνα και 1.500 σε άστεγους της πόλης μέσω της «Αποστολής», του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ανταποκρινόμενη σε αιτήματα των ιερών μητροπόλεων, ενοριακών κέντρων, συλλόγων, οργανισμών και άλλων φορέων, η «Αποστολή» προσπαθεί να καλύψει ανάγκες σε τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φαρμακευτικό υλικό, είδη υγιεινής, βιβλία και άλλα είδη, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των πασχόντων συνανθρώπων και να παρέχει ένα περιβάλλον ανακούφισης και προοπτικής.
Μέσω του προγράμματος «Η Εκκλησία στους Δρόμους», ο οργανισμός διανέμει δωρεάν μερίδες φαγητού καθημερινά και 365 ημέρες το χρόνο σε άστεγους, αλλοδαπούς, ουσιοεξαρτημένους και γενικότερα άπορους ανεξαρτήτως φυλετικής ή οιασδήποτε άλλης διάκρισης.
Η δράση πραγματοποιείται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Σοφοκλέους Πειραιώς) ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα τους πολίτες και προάγοντας τον εθελοντισμό. Πάνω από 2.000 εθελοντές ανεξαρτήτου θρησκευτικής προέλευσης και εθνικότητας συμμετέχουν εθελοντικά στην δράση.
Το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι» αφορά στην διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε ελληνικές οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας.
Σε συνεργασία με τους δήμους, υλοποιείται επίσης το πρόγραμμα «Έχω Αποστολή» που αφορά στις αποστολές βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου με σκοπό την ενίσχυση βιβλιακού υλικού σε σχολικές βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα δεκάδες κοινωνικά παντοπωλεία για την στήριξη των άπορων οικογενειών, η Μ.Κ.Ο.«Αποστολή» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προσπαθεί μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα) να στηρίξει τους χιλιάδες ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες, παρέχοντας πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

TOP NEWS