«Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Μαθητών» από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

  • Δόγμα

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ομίλου Alter Ego Media και της εφημερίδος «ΤΟ ΒΗΜΑ», με θέμα τον θεσμό των μαθητικών εφημερίδων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά όπου φιλοξενείται η εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Μαθητών», βρέθηκε χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ομίλου Alter Ego Media και της εφημερίδος «ΤΟ ΒΗΜΑ», με θέμα τον θεσμό των μαθητικών εφημερίδων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στην Εκδήλωση, κατά την οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος επεσήμανε πως πρόκειται για «μια παιδευτική διαδικασία που καταρτίζει τους νέους ανθρώπους σαν υπευθύνους πολίτες με κριτική άποψη, με θέσεις, με αντιθέσεις».

Συνεχάρη την Πρόεδρο του ομίλου Alter Ego Media κα Φαίη Υψηλάντη, τον Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ιωάννη Βρέντζο για την δυναμική του παρουσία και το καλλικαρπο έργο που παράγει στον όμιλο, τον διευθυντή των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» Γιωργο Μαντέλα «και όλους τους συνεργάτες, αλλά και τον κύριο Υπουργό που έχει θέσει υπό την αιγίδα του αυτή την προσπάθεια» και ευχήθηκε «στους νέους ανθρώπους που είναι η διάδοχη γενιά, το μέλλον, το αύριο, να έχουν πραγματικά πρότυπα, ουσία στη ζωή τους και να μην στρεβλώνεται η όρασή τους από ψεύτικα πρότυπα, φυτευτά πρότυπα, από ένα σύστημα που επιδιώκει την καταδολίευση της ελευθερίας μας και τελικά της ανθρωπιάς μας».

Λίγο νωρίτερα ο Διευθυντής των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας χαρακτήρισε την δράση αυτή ως «πρωτοβουλία της επόμενης ημέρας, στην οποία ελπίζουμε να εντοπίσουμε τους αυριανούς συναδέλφους». «Ελπίζω η προσπάθεια αυτή να έχει συνέχεια και στα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο κ.Μαντέλας, προσθέτοντας πως «σε αυτή την δράση υπερισχύει το συναίσθημα, ο ενθουσιασμός και η αγάπη για δημιουργία».

Τέλος, από την πλευρά της η Πρόεδρος του ομίλου Alter Ego Media κα Φαίη Υψηλάντη ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την έκπληξή της για το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά έμαθαν να γράφουν και να οργανώνουν την σκέψη τους καλύτερα.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι Υφυπουργοί Παιδείας Ζέτα Μακρη και Δόμνα Μιχαηλιδου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο υποψήφιος περιφερειάρχη Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, Πρυτάνεις, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι και στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

TOP NEWS